Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Rozumiem, że zgodnie z waszym cudownym pomysłem - ja jako sprzedawca jestem zobligowana podnieść koszty dostawy. Skoro przesyłka kurierska kosztuje mnie 14,40 i tyle też obciążam za nią klienta, to biorąc pod uwagę, że prowizja w mojej kategorii wynosi 10% to koszt dostawy kurierem będzie musiał obecnie wynosić 16 zł. CUDOWNIE - klienci na pewno będą zachwyceni 😕
To skandal , że dobieracie się do pieniędzy, do których nie macie prawa. Mam nadzieje, że się opamiętacie i wycofacie zmiany. Ja nawet nie mam możliwości na zerową prowizje, ponieważ wysłanym przesyłki dłużycowe, które nie łapią się na smart allegro.
trzeba nazywać rzeczy po imieniu to złodziejska praktyka.
Allegro zmierza w stronę monopolu i UOKik coraz częściej się będzie nim interesował ale tu nie chodzi o pieniądze tylko o zniszczenie takich małych handlarzy jak ja na tej praltformie (handlarzy, którzy chcą sprzedać coś ze swojej kolekcji, uzywanego itp ale mieć możliwośc sprzedaży w całym kraju anie na jakimś śmiesznym allegro lokalnie).
NIe kwalifikuje się na darmowego kuriera a i często sprzedaję rzeczy do 40 zł więc dowalić prowizję zniszczyć itp.. wasza presja powoduje tylko jedno: coraz poważniej zastanawiam się nad przeniesieniem swojej działalności na inne portale. w większych gabarytach już tam jestem i jestem zadowolony. skoro tak śmierdzi wam moje 100 zł, które płace prowizji co miesiąc to nie będę w ogole płacił.. i na pewno wielu takich jak ja się znajdzie... ale o to chodzi, żeby konkurencja Allegro znikała i ono przejmie sprzedaż na swoim portalu.. komuna wraca.
@eOS-kom nie strasz bo i tak tu wrócisz 😄
Ich podwórko ich zasady, dolicz prowizję do towaru i zapomnij wszyscy będą to musieli zrobić szkoda nerwów 😉 Myślę że oni próbują wywalić drobnicę mniej roboty, mniejsze obciążenie serwerów, mniej maili itp.
też tak myślę, chcą wywalić drobnicę lub żeby drobnica podciągnęła się wyżej.
ich podwórko ok ale czuwa nad nimi taki urząd jak UOkik i teraz beda mieli masę pracy a za to znowu będzie kara a karę będzie trzeba znowu odpracować i tak w kółko...
handel internetowy rośnie, więc wykorzystują sytuację jeszcze bardziej..idealny moment na pojawienie się takiego gracza jak ten portal... mże ktorys z istniejących już się do tego nadaje i trzeba tam się przenieść?
Ich głównym zamiarem jest pozbycie się takich kwiatków jak podam w przykładzie.
Asortyment A cena 10 zł
Koszt transportu 250 zł
Prowizja od 10 zł np na 10% kategorii równa się 1 zł.
W rzeczywistości koszt asortymentu to 260 zł.
Takie rzeczy zdarzają się dość często przy wszelkiego rodzaju biletach na imprezy masowe.
głównym zamiarem na pewnio nie. gdyby o to im chodziło to zrobili by kwotę wolną od prowizji np 15 zł za paczke z przedpłatą.
Z tym głównym trochę przesadziłem. Przyznaje się. Ale to jeden z czynników. Po wczorajszej sesji z Panią z Allegro stwierdzam że chodzi tylko o nasze dobro.
serwis-texas - Sam obserwuję od dłuższego czasu przypadek pewnego złodziejskiego sklepu (r*****5), którego nazwy nie wymienię – facet ustawił sobie opcje dostawy tak, że np. sprzedając ważący 0.2 g tranzystorek za 1 PLN i wysyłając go przesyłką kurierską za 26 PLN (bo innych opcji zresztą nie ma) umożliwił umieszczenie maksymalnie 2 szt. w paczce. Co z tego wynikło? Mnóstwo płaczliwych komentarzy, że “kupiłem 10 tranzystorków za 10 zł a za wysyłkę zapłaciłem 130 zł”. Pytanie: Jaki głąb kontynuuje zakup, gdy menadżer wylicza mu takie koszty dostawy?
Ale to chyba jedyny pożytek z tego dodatkowego haraczu, że utemperuje takich r*****5, choć znając życie, sądzę, że takie gnidy nadal będą pasożytować na naiwniakach.
Edit: - Zajrzałem z ciekawości co dzieje się u złodzieja r****** i proszę sobie wyobrazić, że ta kanalia przy przedmiotach za 1 PLN zwiększyła właśnie koszty dostawy z 26 na 30 PLN, przy jednoczesnym ograniczeniu liczby przedmiotów w jednej przesyłce do 1 szt (sic!). czyli przy zakupie 2 szt. kupujący płaci 60 PLN za przesyłkę, przy 3 szt. 90 PLN, przy 4 szt. 120 PLN itd.
A znając głupotę jego klientów (ponad 700 pozytywów sam sobie raczej nie wpisał) to znajdą się tacy, którzy nadal będą u niego kupować. Jaki stąd wniosek?
Taki, że na akcji Allegro stracą wszyscy uczciwi sprzedający, a złodziej jeszcze dodatkowo zarobi (przy np. 3 PLN prowizji od dostawy jeszcze dodatkowa złotówka wyląduje w jego kieszeni).
Stwierdziłem że od jutra do każdej przesyłki będę dołączał kartę z informacją o tej całej sprawie - o podniesieniu cen, o prowizji od przesyłki wraz z podanym przykładem i jak to wpłynie na cały rynek na allegro. Proponuję abyście Wy też to robili, jedna kartka Was nie zbawi a niech ludzie się dowiedzą na czym stoją.
@eOS-kom im brakuje kasy na smarta i walkę z konkurencją reklamy ads google też kosztują a końcowy rozrachunek musi być na +, pamiętaj jak allegro się reklamuje i inwestuje w markę, przyciąga kupujących my też na tym zarabiamy, popatrzcie szerzej, a czy to dobry krok czy nie to już zobaczymy za jakiś czas 🙂
Już teraz szukam na Allegro sprzedawców w mojej okolicy i kupuję bezpośrednio u nich. Wychodzi dużo taniej.
Jaki jest na to sposób?
Wchodzimy w listę ofert, zaznaczamy wszystko, w edycji grupowej klikamy Cena -> opcja 2: dodaj 10% do ceny 🤣
a jak sprzedajesz coś po 1,8-2 zł? To jest o 50-70% w góre. A wtedy konkurencja na sklepach wygra ceną... proste...
Nie wygra bo będą musieli zrobić to samo co Ty 😄
w sklepie, a nie na Allegro nie musza tego zrobic!!! w sklepie bedzie coraz wiecej ofert tanszych niz na allegro i bardzo dobrze. Ludzie zaczna kupować poza allegro by miec taniej.
Teraz zaczną się przenosić na własne sklepy, to jest dobry moment dla firm hostingowych na reklamowanie ofert sklepów internetowych 😄
poniekąd fajnie ale przykład karma dla kota, już teraz w lidlu tańsza, wolałbym wspierać polskie małe sklepy internetowe bądź stacjonarne ale aktualnie muszę kontrolować koszty bardziej niż zwykle z pewnych przyczyn zaleznych od covida więc pójdę do lidla.. finalnie taka miachinacja kończy się wspeiraniem i tak tych dużych? na to wygląda
BodyNatural "A jak sprzedajesz coś po 1,8-2 zł? To jest o 50-70% w góre." Chyba o 500-700% - kłopoty z liczeniem? Od 1.8-2 zł płacisz np. 18-20 gr prowizji, a gdy doliczysz do tego np. 8.99 zł, to zapłacisz 1.01 zł prowizji, więc chyba ponad 5-krotnie więcej...
Mowilismy o podniesieniu ceny towaru a nie % wzrostu prowizji... Bo prowizja w tym przypadku faktycznie wzrasta o 500-700% a aby zbilansowac to na cenie towaru trzeba podniesc jego cene o 50-70%. Nie kolego, nie mam kłopotów z liczeniem 🙂