Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie wierzę... Właśnie doświadczyłem cenzurowania nazw innych serwisów na tym "forum". Odpowiadałem [edit] moderatorowi, czy pamięta regulaminy wszystkich serwisów gdzie kupuje rzeczy i wymiałem z głowy bez jakichkolwiek podtesktów żeby użytkownicy kupowali gdzie indziej. Opublikowałem wiadomość, a tam ***piiip*** w miejscu każdego serwisu. Brawo Allegro! Serwis ma już tylu wrogo nastawionych kupujących i sprzedających że jeszcze przy takich skandalicznych prowizjach nie wróżę im dobrze. A do tego jeszcze prowizja od kosztów wysyłki, jeżeli aukcje nie są objęte Allegro SMART! Jakiś żart!
Otóż nie. Przy aukcjach objętych SMART też płacimy prowizję. Brak prowizji jest tylko wtedy kiedy klient korzysta ze SMARTa. A na to czy to zrobi czy nie nie mamy już żadnego wpływu.
Przepraszam - wyraziłem się niejasno. Dokładnie o to chodziło.
Ale to wiadomo już od jakiegoś czasu. Ferment już był na tym forum i na FB.
Allegro jednak twierdzi, że to prawie jak obniżka :))
@RegDos_eu Właśnie tego nie potrafię ogarnąć, gdzie tutaj allegro widzi potencjał do obniżki ceny? Gdyby chociaż nie żądali prowizji od wysyłek: allegro polecony, allegro inpost itp., tych gdzie max. kwota jest ustalona przez nich, to można jeszcze jakoś próbować wytłumaczyć. Niestety jeżeli w kwietniu wejdzie w życie regulamin w formie wcześniej zprezentowanej, to jedynym wyjściem będzie podniesienie ceny wysyłek i rezygnacją z form dostawy allegro, przynajmniej w przypadku handlu tzw. drobnicą. Tutaj nie ma jak manewrować ceną.
@a_brod "jedynym wyjściem będzie podniesienie ceny wysyłek i rezygnacją z form dostawy allegro" - im zdaje się dokładnie o to chodzi. Obsługa Smart kosztuje Allegro kilkaset milionów rocznie, a w tym roku być może nawet miliard (sic!).
Dlatego wszelkimi sposobami będą skłaniać sprzedawców, by ograniczyli oferowanie tego "dobrodziejstwa". Z tym że w robocie będzie raczej kij niż marchewka
Cenzura to jest dopiero w tematach wątków. Pierwotny temat tego wątku:
"CENZUROWANIE nazw innych serwisów w allegro Gadane "
"Sprytnie" zamienione na temat poboczny w tym poście 😄
A ja głupi myślałem, że PRL się skończył 😎