Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czyli położyliście wszystkich co wysyłają pocztą polską i dpd. Wysyłam rzeczywiście w 24 godziny i odbiór w punkcie pp za 15 dni a kurier dpd za 9. Wytłumaczcie ten przypał bo pacjent z waszej infolinii tłumaczył, że to wynika z raportów, któe otrzymujecie od przewoźników. Tłumaczenie dość mętne.
@la_nika To nie jest odpowiedź > napisałem Ci, że zawsze mam to samo > w 99% wysyłka tego samego dnia lub następnego przy ustawionych 2 dniach > a przesyłki dhl docierają na następny dzień po ich odebraniu przez kuriera
Dlatego dla poniższych metod dostawy wydłużyliśmy przewidywany czas dostawy do 4 dni:
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Przykro mi to stwierdzać ale piszecie nieprawdę >właśnie próbowałem dodać jako drugiego kuriera Inpost > podczas tworzenia cennika pokazuje czas dostawy 1-1 > po dodaniu i wejściu w aukcję czas dostawy Inpostem wyskakuje 9 dni, a DHL nagle się zwiększa do 15 dni
Uważam, że jest to celowe działanie aby wyeliminować część sprzedających z ostatniego tygodnia przedświątecznego
DHL zwiększyło się nagle do 15 dni wszędzie > i to nie jest celowe działanie na szkodę sprzedających????????????????????
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Widzę, że zostałem ukarany zwiększeniem czasu dostawy teraz do 15 dni > czyżby algorytm znalazł aż taką zmianę w "moich historycznych danych" @msniezek Do Ciebie to samo pytanie
Mam nadzieję, że dostanę jakąś sensowną odpowiedź bez powoływania się na algorytmu i dane historyczne.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ No i jak to jest? > nikt nie potrafi odpowiedzieć? > a może przemilczeć będzie prościej? > zamiatamy pod dywan?
@Ziolko39 nie zostałeś ukarany, a czekałeś na odpowiedź, ponieważ skonsultowałam to dla pewności i wracam z odpowiedzią.
W Twoich ofertach mamy obecnie kulminację dwóch działań jeśli chodzi o przewidywany czas dostawy. Masz ustawiony 2-dniowy czas wysyłki, który został wydłużony ze względu na święta i nadajesz DHL, który też został mocno wydłużony ze względu na słabszy performance. Efektem tego jest dostawa w 8 dni roboczych, co przy dodaniu świąt i nowego roku daje 15 dni.
Sytuacja w ciągu najbliższych dni zostanie unormowana, jednak obecnie nie jestem w stanie tego zmienić, jedyne rozwiązanie na szybko to dodanie do cennika dostaw innej, szybszej metody dostawy.
@la_nika Podałem dane jakie chciałaś i brak odpowiedzi > a tak przy okazji powoływanie się na historyczne dane dotyczące nadawania przesyłek nie ma uzasadnienia > nie chodzi tu o czas nadania, a o przewidywany termin dostawy do odbiorcy
A moje historyczne dane są cały czas takie same > czas wysyłki 2 dni > w 90% realizowany tego samego dnia albo następnego > a ponieważ wysyłam od 3 lat kurierem DHL to 99,99% przesyłek dociera następnego dnia do klienta
Unikacie jak ognia tego tematu > a ja nie jestem jedyny > tu już jest kilka, jak nie kilkanaście wpisów > wyrzućcie ten "rzekomy algorytm" i wróćcie do poprzednich prawidłowych czasów.
na trudne pytania się nie odpowiada. Trudne pytania się kasuje.
To taka nowa polityka.
Wszystko dla Twojego dobra i Twojego bezpieczeństwa.
@konto zamknięte Było już kilka kalendarzy > słoneczny, księżycowy, juliański, teraz mamy gregoriański > allegro wprowadziło nowy > allegriański > gdzie pomiędzy 26/12 a 31/12 niema nic > dni nagle zniknęły > bo tak zarządził "najwspanialszy algorytm allegro" > dorównujący niemalże doktrynie o nieomylności papieskiej, a lepszy od przepowiedni Majów i Nostradamusa razem wziętych
Co się dziwić dziewczynom z moderacji, że odpowiadają tak, a nie inaczej > polecenie władzy zwierzchniej > a jak nie to jak w zakładach pracy w PRL-u > albo wykonujesz polecenia, albo NDB
A skąd macie dane o wysyłkach firma Hellman? bo my taka wysyłamy poza sytemem. System allegro nie daje nam mozliwości wysyłki naszych towarów ( wózki magazynowe). Musimy orzystac z innego kuriera i przez to obniżacie nam punkty w jakosci sprzedazy. Nie macie spietego systemu z hellmann wiec skąd wyliczenia, że dostawa zajmuje 10 dni? Przesyłki są dostarczane w hellmann 24-48h
przed chwilą miałem dostawa przed świętami teraz za 9 dni o co to chodzi?!!
Dzień dobry
Skoro to dotyczy tylko dwóch przewoźników to dlaczego termin dostawy został wydłużony dla wszystkich przewoźników?
@Ignis_piro Nie dotyczy to tylko dwóch przewoźników. Aktualności są dla Was dostępne pod linkiem https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/aktualnosci - tam informujemy o wszystkich zmianach.
Wyłączcie są durną symulację, co dziennie wysyłam paczki DPD i docierają w 12-24h. A teraz przy znacznej ilości ofert dostawa za 8 dni. TO OGRANICZA SPRZEDAŻ DLA WIELU SPRZEDAWCÓW.
Piszesz totalne bzdury wyliczenia od od operatorów jasne, do środy mimo zmiany czasu wysyłki na 3 dni wyświetlaliście czas dostawy na jutro do 23:59. Nagle od środy cód (świadomy błąd ortograficzny) i mimo że u nas nic się nie zmieniało a wysyłka 24h dostawa za 8 - 9 dni.
To co nowe dane dotarły?
@ko_alka napisał(a):@Puzelek_pl Nikt tego ręcznie nie oblicza. Są to wyliczenia oparte na algorytmach: sezonowości, historycznych czasach wysyłki i informacjach przekazywanych nam przez Przewoźników.
chciałbym zapytać kto oznaczył tego posta jako rozwiązanie...??
Przepraszam, ale że jakie algorytmy??? Informacje przekazywane przez jakich przewoźników??? Chyba tylko od waszego alegro one takie "informacje".
Czemu jak zwykle "rozmijacie się"" z prawdą.
Tutaj dwa przykłady. KAŻDY inpost jest tak dostarczany. Mimo świąt. Jeden dzień im wystarczy.
Screen 1 - dostawa allegro one
screen 2 - standardowy inpost
Dokładnie tak jest i wtedy sypią się negatywy. Rozmawiałem z Allegro i powiedzieli mi że to subiektywna ocena kupującego !!!!!!!! Jaki mamy wpływ na czas dostawy? Miało nie być negatywów za czas dostawy tak? Złożyłem reklamację o zwrot poniesionych strat za komentarze, przez to pozycjonowanie jest mniejsze. Czas poświęcony na odbieranie setek telefonów dziennie i składanie reklamacji na poczcie. Zobaczymy co Allegro odpisze?
@ko_alka dlaczego oficjalny sklep allegro na normalne czasy dostaw?
@ko_alka bzdura
obecny czas wysyłki dla poczty polskiej
z Tarnowa do Szczecina odległość: 728,9 km
od nadania do dostawy - mniej niż 24h !!!