Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Jestem bezpośrednim importerem ukraińskiej marki Maestro - wszystkie produkty sprowadzane przeze mnie są zarejestrowane w GS1 Ukraine. Tym czasem system allegro twierdzi, że kody są nieprawidłowe i nie ma ich w bazie GS1.... Co można z tym "fantem" zrobić?
Możesz kupić takie kody.
Są już opłacone w GS1 Ukraine przez producenta.....
@Maestro-Splash przykro mi, jednak w takiej sytuacji utworzenie produktu i wystawienie oferty nie będzie możliwe. Możesz podać mi przykładowy EAN sprawdzę to ponownie, jednak jeśli otrzymałeś informację, że podanych kodów nie ma w bazie GS1 z której korzystamy, to wystawienie oferty i utworzenie produktu nie będzie możliwe, a rozwiązaniem pozostaje wykupienie ich w bazie GS1 Polska.
Na przykład te. Cały mój asortyment pochodzi od tego producenta i tylko nowości nie widnieją w bazie z której korzysta allegro.
@Maestro-Splash sprawdziłam zaznaczony na zrzucie kod EAN: 4820268320681 i przykro mi, ale nie ma go w bazie GS1, z której korzystamy. W takiej sytuacji utworzenie produktu i wystawienie oferty nie będzie możliwe. Producent powinien wykupić kody w bazie GS1.
Producent podesłał mi zaświadczenia o rejestracji kodów w bazie GS1 - niestety zmuszanie sprzedających do korzystania z tej samej bazy co wy, jest wg mnie działaniem lobbystycznym na rzecz tego podmiotu i sprawie powinien przyjrzeć się uokik.
Te kody są w bazie GS1 Ukraina (https://gepir.gs1ua.org/en/search/gtin) oraz GS1.org (https://gepir4-beta.gs1.org/index.php/search-by-gtin). Brak ich jednak w bazach globalnych, a to producent powinien zgłosić do GS1UA z prośbą o weryfikację. Nie zmienia to jednak faktu, że kody są zarejestrowane w ukraińskiej organizacji GS1.
Pierwszy produkt ze screena (GS1 UA)
To samo GS1 ORG (beta)
@la_nika rozumiem że kupiliście lub zamierzacie przejąć GS1 stąd napędzenie klientów i zwiększanie przychodów 😄
@Maestro-Splash @kostas11 @LEW433 @la_nika czy przypadkiem kody ean na rynek polski nie mają 13 cyfr bo tu jest 15
Tak 13, ale jak pisaliśmy to obrazki były dla nas niewidoczne. 15?????
Gdzie jest 15? bo jak byk na zaświadczeniach jest napisane GTIN-13 i za nim jest 13 cyfr 🙂
@kostas11 napisał(a):
rozumiem że kupiliście lub zamierzacie przejąć GS1 stąd napędzenie klientów i zwiększanie przychodów 😄
GS1 Polska należy do Instytutu Logistyki i Magazynowania (jest jego częścią), a ten jest w Sieci Badawczej Łukasiewicz, za którą odpowiada Ministerstwo Rozwoju i Technologii oraz Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego (to drugie nadzoruje instytut). GS1 Polska jako instytucja badawcza, nie może zarabiać na swoich usługach (oni są utrzymywani z budżetu państwa).
To producent się myli, czy po prostu nie macie ich w bazie?
@la_nika a wiecie ze to jest nie zgodne z prawem, ograniczeni dostępu do rynku i działania monopolistyczne !!!
@Maestro-Splash przykro mi, sprawdziłam te numery w obu bazach (pierwsza, druga) w obu nie ma informacji o tych numerach EAN, a w takim przypadku system nie pozwoli stworzyć produktu.
@la_nika ale te produkty sa na allegro
https://allegro.pl/oferta/maestro-zestaw-3-garnkow-ze-skladanymi-uchwytami-13139945868
Na zdjeciu kod ean jest poczatek 482 czyli ukraina @Maestro-Splash masz taki zestaw garow w ofercie? Mi sie zle cyferki policzyly ekran telefonu mam maly
@az1rael kod EAN dla wskazanego przez Ciebie produktu to 5903988515328 i jest zarejestrowany w bazie GS1.
@la_nika czyli wszystko jasne one są na allegro pod polskim eanem a to produkt ukrainski kod producenta 482 ukraina a dla polski 590 wszystkie produkty maeestro maja zly ean bo producent nie jest z polski