Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Za dwa miesiące, 27 kwietnia 2023 r., wprowadzimy zmiany w Regulaminie. Będą one dotyczyć PayU i Przelewy24 oraz opłat i prowizji.
W określonych przypadkach będziemy automatycznie pobierać należność za nasze usługi z pieniędzy, które macie ze sprzedaży na saldzie w Allegro Finanse.
Aby tak się stało, będą musiały zostać spełnione oba poniższe warunki:
Jak często przeprowadzana będzie weryfikacja wymagań
Czy warunki zostały spełnione będziemy sprawdzać codzienne. Jeśli w danym dniu potwierdzimy, że tak, uruchomimy automatyczną spłatę należności. Wyłączymy ją, gdy przestaniecie spełniać co najmniej 1 z warunków.
Za każdym razem, gdy rozpoczniemy lub zakończymy automatyczne ściąganie należności, damy Wam o tym znać mejlowo.
Gdzie znajdziecie informacje o kwocie, którą pobraliśmy
W zakładce Środki i historia operacji zobaczycie pobraną kwotę wraz z identyfikatorem płatności. Gdy go klikniecie, przekierujemy Was do zakładki Rozliczenia z Allegro.
W zakładce Rozliczenia z Allegro sprawdzicie szczegółowy wykaz opłaconych naliczeń. Znajdziecie go pod nazwą “Pobranie opłat z wpływów”.
Słusznie , zamiast blokady automatyczne pobieranie z kont AF zalegających
Dla mnie spoko, ja to bym nawet włączył sobie coś takiego jak bym mógł, niech samo ściąga a mi daje już po prowizji kasę, na koniec miesiąca bym miał całość dla siebie, a nie musiał patrzeć jeszcze ile tam musze im przelac.
Można włączyć, wystarczy skontaktować się z Allegro mailowo i złożyć wniosek. Po uruchomieniu Allegro samodzielnie potrąca bieżące należności - spokój i wygoda.
Wy juz ułatwień nie wprowadzajcie, bo im więcej tych ułatwień tym poroporcjonalnie trudniejsze robi sie prowadzenie tego allegro
@nat_not Czy taką automatyczną opcję pobierania można ustawić tylko dla rynku allegro.cz?
@AQUASYSTEMS Nie, możesz ją ustawić też w Allegro.pl.
@nat_not proszę Pani a mogę zadać jedno pytanie ?
Czy jest to automatycznie pobierane po sprzedaży w stylu sprzedałem za 100 zł odliczają 10 zł i tak po każdym zakupie, czy na zasadzie uzbierało się coś tam i jak system przetrawi to skubniecie 100 zł a czasem 200 zł a czasem 59 zł itp. ?
@kostas11 W momencie zakupu naliczane są opłaty związane z prowizją, ale kwota nie jest automatycznie pobierana z salda. Mechanizm weryfikacji czy spełniono warunki do uruchomienia automatycznego pobrania należności działa osobno. Pobierana jest opłata w wysokości całego rachunku.
@nat_not a szkoda Wy to zawsze coś przekombinujecie 🙂
U konkurencji jest to fajniej zrobione i zaraz po zakupie pobierają i reszta zostaje do wypłaty a u Was nie wiadomo kiedy i jak 😞
A mogę się domyśleć co jest powodem, sprzedawcy połapali by się ile faktycznie kosztuje tu sprzedaż 😄
Oczywiście standardowo rezerwacja kwoty nic nie daje, bo i tak pobiera całość co zgromadzimy. Trochę głupie, bo chyba na coś ta rezerwacja była wprowadzona...
Jak można to wyłączyć?
Nie można.
dramat.....
Na jaki adres napisać bo bym chciał aby pobierano mi automatycznie opłaty
@MojeMK wejdź w rozliczenia i na górze będzie baner do uruchomienia tej opcji https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
ja jestem osobą prywatną i nie mam chyba tego bo nie widzę
@MojeMK tak dotyczy to firm 😞
W lutym 2024 planujemy włączyć automatyczne pobieranie należności za nasze usługi na wszystkich kontach firmowych
W naszej firmie zapadła już decyzja. Czas zawijać się z A i uciekać do O.