Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, W dniu dzisiejszym chcieliśmy zamówić kuriera po odbiór przesyłek DHL (ok godz 9:00), które nazbierały się z Weekendu, ale niestety nie było to możliwe. Najbliższy odbiór dopiero jutro. Jak wchodzę na nasze aukcje i próbuje coś kupić z dostawą DHL to mam informację że dostawa na jutro. Wprowadza to klienta w błąd. Proszę o informację czy coś się zmieniło? I dlaczego jeżeli nie mogę zamówić kuriera na dzisiaj to na aukcji nadal się wyświetla, że dostawa na jutro?
To jakiś nowy problem? Zazwyczaj było można? https://help.allegro.com/pl/sell/a/godziny-graniczne-nadawania-przesylek-dla-wybranych-przewoznikow-... Sprawdź
DHL* | punkty odbioru paczek – zależy od kodu pocztowego podjazd do sprzedającego – zależy od kodu pocztowego |
To, że dostawa na jutro to albo tak ustawiliście w wysyłkach 1 dzień albo nie są wyłączone dostawy szybszy niż moja deklaracja
Godziny graniczne w dostawach mam ustawione na 10 bo niżej się nie da. (najlepiej byłoby DHL wyłączyć, ale też się nie da..) DHL zazwyczaj zamawiam ok godz 9-10.
Wygląda to tak jakby wyłączyli możliwość zamawiania kuriera DHL w ten sam dzień, ale zapomnieli zmienić to na stronie i klient może sobie zamówić z dostawą na jutro. Moją godziną graniczną jest 12:45, a o 9 nie miałam możliwości zamówienia podjazdu na dziś.
Tak się dzieje od zeszłej środy.
W zeszłym tygodniu widziałem parę razy kilka postów gdzie ludzie mieli problemy z nadawaniem DHL chyba właśnie, to może część 2 tej sprawy?
@Technoana @pwhydromet
Problem już był tu kilka razy wyjaśniany, po prostu na Twoim rejonie dziś nie ma kuriera któremu chciałoby się podjechać pod Twoje paczki dlatego nie jesteś w stanie zrobić zlecenia.
Lepiej zrób sobie zlecenie na jutro bo jutro ... może znowu nie być chętnych kurierów do pracy. 😊
To też prawda. U nas w rejonie trzeba latać za kurierem i pilnować aby po paczki przyjechał, umawiać się na różne rozwiązania również po godzinach pracy... ale ogólnie zawsze można było zamówić kuriera w tym samym dniu, a obecnie nie ma takiej możliwości. DPD, UPS i Orlen normalnie zamówiony na dziś.