anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dhl nie odbiera paczek

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

w dniu wczorajszym, pomimo poprawnie złożonego zlecenia odbioru, kurier DHL nie odebrał przygotowanych paczek.
Problem polega na tym, że paczek było wiele i wszystkie są objęte programem szybkiej wysyłki.

W związku z zaistniałą sytuacją obawiam się naliczenia punktów karnych za niewysłanie przesyłek, mimo że opóźnienie nie wynikało z mojej winy.

Nie mam możliwości każdorazowego ręcznego wskazywania numerów wszystkich przesyłek — przy takiej liczbie paczek jest to bardzo czasochłonne i nieuzasadnione, zwłaszcza że zlecenie odbioru zostało złożone prawidłowo.

Dla porządku podaję numery przesyłek, których dotyczy problem:
cf88a661-eb22-11f0-b184-13e39e1810c7
c580f560-eb1c-11f0-b3b9-47d6df011dfa
4e52c350-eb3b-11f0-96c5-ed0d1f3d9d26
e4d25b00-e7ea-11f0-86f5-47cf324ddb9e
4b922090-ea26-11f0-a4ee-ed42b08552bd
8f2ea880-ea23-11f0-a43a-bd1127195a85
fa13b9b2-e7bc-11f0-bde8-995460d9812a
21bddb90-e825-11f0-8f3b-3747e399057e

Proszę o potwierdzenie, że w związku z nieodebraniem paczek przez kuriera nie zostaną mi naliczone żadne konsekwencje ani punkty za opóźnienie wysyłki.

Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie sprawy.

Z poważaniem

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@AlleMakijazPL od jutra te zamówienia nie będą liczone do jakości Twojej sprzedaży.
Zgłoś proszę brak podjazdu kuriera w tej zakładce.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

właśnie do tego chciałabym się odnieść — dlaczego za każdym razem muszę ręcznie zgłaszać takie sytuacje?

Czy system nie rozpoznaje automatycznie, że:

• zlecenie odbioru zostało utworzone na dany dzień,

• a przewoźnik tego dnia nie odebrał paczek?

Dlaczego w takiej sytuacji to my, sprzedawcy, musimy:

• monitorować realizację odbioru,

• zgłaszać brak przyjazdu kuriera,

• pilnować terminów,

• a finalnie mieć paczki przynajmniej jeden dzień dłużej w jakości wysyłki, mimo że nie mamy na to żadnego wpływu?

Ja nie chcę mieć tych paczek ani jednego dnia — odbiór był zamówiony i niewykonany przez DHL.

Co ważne, oczekuję również potwierdzenia, że:

• brak odbioru przez przewoźnika nie wpłynie negatywnie na jakość wysyłki,

• oraz że w panelu Szybka Wysyłka zostanie doliczona punktacja dodatnia, ponieważ z mojej strony wszystkie warunki programu zostały spełnione, a opóźnienie wynika wyłącznie z faktu, że DHL nie zrealizował odbioru.

Proszę o wyjaśnienie, czy planowane są rozwiązania systemowe, które wyeliminują konieczność każdorazowego ręcznego zgłaszania takich sytuacji przez sprzedawców.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

la_nika

@AlleMakijazPL nie, system tego nie monitoruje automatycznie, nie mam informacji, aby takie rozwiązania były planowane, jednak staramy się automatyzować jak najwięcej procesów, więc niewykluczone, że w przyszłości wprowadzimy automatyczne rozwiązanie również dla takich sytuacji.
Poprosiłam o interwencję w tej sprawie i wyjaśnienie z partnerem logistycznym, dlaczego zlecenie nie zostało zrealizowane.
Najlepiej zgłaszać brak podjazdu kuriera w odpowiedniej zakładce, ponieważ dzięki temu możemy wykluczyć zamówienia z jakości (w tym przypadku sama już to zrobiłam), ale ważne jest również to, że każde takie zgłoszenie jest dla nas informacją o jakości pracy przewoźnika. Dzięki nim mamy więcej danych na temat naszych partnerów logistycznych i możemy pracować nad rozwiązaniami, które pomogą utrzymać wysoką jakość świadczonych przez nich usług.
Nie otrzymysz za to zamówienie ujemnych punktów w mierze Wysyłka w terminie, ale nie mamy możliwości dodania ich w mierze Szybka wysyłka. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

no właśnie to ja się staram wstaje szybciej poświęcam swój czas a Dhl nie przyjeżdżam  i nie mam z tego nic prócz roboty Dziś nadal dhl po te paczki nie przyjechało a zaraz po 16 kończę prace i jadę do Stomatologa kto mu wyda te paczki ?

a sprawa kluczowa to to ze klientów nie obchodzi 

prosze o interwencje 

oznacz moderatorów

la_nika

@AlleMakijazPL poprosiłam już o pilną interwencję w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

I co po pani interwencji ? skoro nic się nie zmieniło dziś 3 dzień nikt paczek nie odebrał 

NA EMAIL TAKIE NIKT OD WCZORAJ MI NIE ODPISAŁ 58066162

wiec zaniosłam je do paczkomatu o 8 rano i do teraz nie są one rowniez z tamtąd odberano a mnie klienci zaczynają rezygnować z tych zamówienień 

prsoze o pilną pomoc w sprawie tego DHL 

TO NIE JEST POWAZNY PARTNER I GO WYŁACZAM Z MOICH WYSYŁEJ JA MAM GO POPROSTU DOSYĆ  

oznacz moderatorów

la_nika

@AlleMakijazPL bardzo przepraszam za tę sytuację. 
Doradczyni, z którą pisałaś e-mailowo zleciła już pilny odbiór przesyłek z automatu i wyjaśnia, dlaczego kurier nie zrealizował podjazdu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

to juz 3 dzień 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

Szanowni Państwo,

Od kilku dni próbuję rozwiązać problem z odbiorem paczek przez DHL. Paczki nadałam w paczkopunkcie, ale nadal nie zostały odebrane. Mam kolejne nadania, które czekają do 9 stycznia, a sytuacja nie zmieniła się.

Kontakt z DHL i Allegro nie przynosi efektów – otrzymuję tylko ogólne informacje, że „kontaktują się z DHL”, ale nic w praktyce nie działa.

Proszę o pilne zajęcie się moją sprawą i konkretne rozwiązanie problemu – oczekuję jasnej informacji, kto i kiedy odbierze paczki. Cała sytuacja jest dla mnie bardzo uciążliwa i wymaga natychmiastowej interwencji.

Z poważaniem,

oznacz moderatorów

la_nika

@AlleMakijazPL rozumiem, że chodzi o zgłoszenie nr 58199378, ponieważ zamówienia zgłoszone w wątku zostały dostarczone do kupujących. 
Przesyłki: AD01MIUZR2, AD01MU3DI9, AD01MU3DM1, AD01MU3DK5​​​​​​​, AD01MU3DN9​​​​AD01MYOYZ8 zostały dzisiaj odebrane przez kuriera. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów