anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skarga na kuriera

hmwampir
#2 Obserwator

Miałem dwie sytuacje z kurierem dpd. pierwsza kurier przywiózł paczkę nie informując mnie o tym i zostawił przesyłkę na parterze i przesyłka zagineła. Druga sytuacją kurier podjeżdza pod klatkę i dzwoni do mnie że mam zejść na dół i sobie odebrać przesyłkę bo on jej nie wniesie na drugie piętro bo jest za ciężka 30 kg. i zaznacza że ja odmówiłem przyjęcia przesyłki odsyłając do sprzedawcy. Co robić w takiej sytuacji? Dpd mówi że to nie ich sprawa tylko allegro i tu mam sie kierować

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @hmwampir. Proszę, podaj numery tych przesyłek. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

hmwampir
#2 Obserwator

Numer zamówienia pierwszego z opisanych 32850210-a472-11f0-8895-094b8cada9e7 gdzie przesyłka zagineła

drugi opisany 

Przewoźnik i numer przesyłki Allegro AD0M28VVCJ1QQX2T2

oznacz moderatorów

MiMary

Dziękuję, @hmwampir. Przekażę Twoje uwagi do oddziału realizującego dostawę. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Takie to czasy , ludzie myślą sobie , że wraz z subskrypcją smarta oprócz bezpłatnych dostaw kupili sobie tragarzy .....

oznacz moderatorów

hmwampir
#2 Obserwator

Sorki ale za coś sie płaci chyba. ja jak bym tak robił w swojej pracy to by mnie [edycja] wywalili z roboty

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@hmwampir kurier nie jest tragarzem !!! , przeczytaj sobie regulamin przewoźnika

oznacz moderatorów

hmwampir
#2 Obserwator

do 31, 5 kg może wnosic

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@hmwampir może , ale nie musi , tu masz wyciąg z regulaminu DPD

,,Kurier DPD nie ma obowiązku wnieść paczki do mieszkania, chyba że jest to usługa dodatkowo płatna (np. "wniesienie do mieszkania"). W standardowej usłudze "od drzwi do drzwi" (door-to-door) kurier jest zobowiązany dostarczyć paczkę pod drzwi budynku lub posesji. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@hmwampir Jeśli waga przesyłki przekraczała 31,5 kg to kurier nie ma obowiązku wniesienia jej 'pod drzwi'.

oznacz moderatorów

hmwampir
#2 Obserwator

przesyłka wazy 30 kg i to po rozmowie z kurierem zamawiam tylko jedna paczkę a nie dwie po 30 kg. poza tym jestem sorki ale po zawale i nie mogę dzwigać bo jak bym mógł to nie zamawiał bym kuriera

oznacz moderatorów