W jaki sposób przy zakupie mogę wybrać firmę, która dostarcza paczki??? Już drugi raz firma DHL powinna mi dostarczyć paczkę i nie dostarczyła. U mnie sprawdza się tylko DPD i In Post.
@13pwj jeżeli zakup jest SMART to allegro wybiera dla Ciebie NAJLEPSZEGO przewoźnika który dostarczy (bądź nie) Twoją paczkę.
@13pwj w ramach dostaw kurierskich Smart! to my wybieramy kuriera.
W przypadku dostaw do punktów odbioru i automatów możesz wybrać przewoźnika, który dostarczy Twoją przesyłkę (jedynie w przypadku dostawy Allegro One może to być albo DPD albo One Kurier).
Tak i wlasnie dwie przysylki wracają, bo pan kurier z DHL nie raczyl się pojawić, dostałam za to komunikat, że nie mógl dostarczyć przesyłki. Ja jestem caly czas w domu. Nigdzie nie wychodzę. DHL to najgorsza mozliwa firma. Dlaczego nie mozna wybrac kuriera???
@13pwj zgłosiłam interwencję w sprawie tych przesyłek, aby zostały ponownie wydane do doręczenia.
@13pwj to jest allegrowy program wsparcia w niewywiązywaniu się z zawieranych umów. 😉
A czy6 allegro zamierza wrócić do możliwości wybierania przewoźnika, czy trzeba szukać innej platformy?
@13pwj nie planujemy zmian w tym obszarze.
Czyli czas się przenieść na inna platformę. Dziękuję.
Jak płacisz za dostawę, to możesz wybrać kuriera. Natomiast w Smart, to Allegro pokrywa koszt wysyłki (i częściowo sprzedawca) i to Allegro jako płatnik wybiera przewoźnika.
Co ważne, Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem nawet jak fizycznie przesyłki obsługuje inna firma.