anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot po 14 dniach

BONOAGORSKA
#7 Wielbiciel

Hej, 

Jak reagujecie na takie sytuacje? 

Założona dyskusja:

„Opis problemu: Allego, mam problem z odesłaniem. 24.12 chciałam nadać przesyłkę niestety na automacie wyskakiwał błąd i nie byłam w stanie tego zrobić… proszę o wyjaśnienie dlaczego.”

Klient miał czas na zwrot przesyłki do 26 grudnia. Już jest dawno po terminie ale strach odrzucić zwrot ze względu na negatywne opinie. Jakieś propozycje? 

Z drugiej strony co my jako sprzedający możemy poradzić na „błąd” w automacie o i le takowy w ogóle występuje. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BONOAGORSKA wstrzymaj się ze zwrotem kasy do momentu otrzymania przedmiotu.

Niech kupujący wyjaśnia z allegro bo to pewnie przesyłka smart.

ps. bierz czynny udział w dyskusji

oznacz moderatorów

BONOAGORSKA
#7 Wielbiciel

Z tym, że były to artykuły stricte świąteczne. Klient przetrzymał je do okresu poświątecznego i nagle zwrot robi się „niemożliwy”. Czy Allegro jest na tyle proklient, że nie jesteśmy w stanie w żaden sposób reagować na takie sytacje? Kolejna kwestia mam otwartą dyskusję jak to zamknąć jeżeli rozwiązanie ma pojawić się od strony allegro? 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#17 Koryfeusz

Jeżeli towar był rozpakowany, używany, to zwróć klientowi pieniądze proporcjonalnie do zużycia.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BONOAGORSKA kiedy zgłosił zwrot? Jeśli się zmieścił w 14dniach to zwrot jestważny na odesłanie ma kolejne 14dni od odstąpienia jak sięnie zmieścił to wyślij na drzewo i nie przyjmuj nie odpowiadasz za smarty 

oznacz moderatorów

BONOAGORSKA
#7 Wielbiciel

12 grudnia zgłosił zwrot 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Czyli odesłanie po czasie masz prawo naliczyć bezumowne korzystanie w kwocie x za dzień zwłoki od momentu poinformowania klienta @BONOAGORSKA 

oznacz moderatorów