Hej,
Jak reagujecie na takie sytuacje?
Założona dyskusja:
„Opis problemu: Allego, mam problem z odesłaniem. 24.12 chciałam nadać przesyłkę niestety na automacie wyskakiwał błąd i nie byłam w stanie tego zrobić… proszę o wyjaśnienie dlaczego.”
Klient miał czas na zwrot przesyłki do 26 grudnia. Już jest dawno po terminie ale strach odrzucić zwrot ze względu na negatywne opinie. Jakieś propozycje?
Z drugiej strony co my jako sprzedający możemy poradzić na „błąd” w automacie o i le takowy w ogóle występuje.
@BONOAGORSKA wstrzymaj się ze zwrotem kasy do momentu otrzymania przedmiotu.
Niech kupujący wyjaśnia z allegro bo to pewnie przesyłka smart.
ps. bierz czynny udział w dyskusji
Z tym, że były to artykuły stricte świąteczne. Klient przetrzymał je do okresu poświątecznego i nagle zwrot robi się „niemożliwy”. Czy Allegro jest na tyle proklient, że nie jesteśmy w stanie w żaden sposób reagować na takie sytacje? Kolejna kwestia mam otwartą dyskusję jak to zamknąć jeżeli rozwiązanie ma pojawić się od strony allegro?
Jeżeli towar był rozpakowany, używany, to zwróć klientowi pieniądze proporcjonalnie do zużycia.
@BONOAGORSKA kiedy zgłosił zwrot? Jeśli się zmieścił w 14dniach to zwrot jestważny na odesłanie ma kolejne 14dni od odstąpienia jak sięnie zmieścił to wyślij na drzewo i nie przyjmuj nie odpowiadasz za smarty
12 grudnia zgłosił zwrot
Czyli odesłanie po czasie masz prawo naliczyć bezumowne korzystanie w kwocie x za dzień zwłoki od momentu poinformowania klienta @BONOAGORSKA