anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One unikać szerokim łukiem

MAMY ROZWIĄZANIE!
efektczerwonych
#7 Wielbiciel

Po raz kolejny zawiodłem się na Allegro One. Tym razem moja przesyła  (A003G3E8J2) dotarła do sortowni  w Warszawie o 6:20 i od razu została zwrócona do nadawcy (Gdańsk). Jeśli się komuś nie chce, to niech zmieni zawód. Bo ja przez leserstwo zostałem bez prezentu.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

chyba nie ma takiego szerokiego łuku , choć może i ktoś tam wymyślił , ale z fizyką trochę na bakier u mnie było .

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@efektczerwonych Zweryfikuję Twoją sprawę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
N_Nitka28

@efektczerwonych Wracam z odpowiedzią. Paczka wraca do nadawcy, ponieważ była gabarytowa. Sprzedający nie powinien udostępniać tej metody dostawy w ofercie, skoro wysyła paczki większe niż to dozwolone. 

W tej sytuacji skontaktuj się ze sprzedawcą. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
efektczerwonych
#7 Wielbiciel

W takim razie czemu kurier zabrał "niedozowoloną" przesyłkę od nadawcy, a potem przejechała ona przez pół Polski?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@efektczerwonych a Ty myślisz że jak kurier odbiera setki paczek, to każdą mierzy miarką ? sprzedawca podaje wymiary przy nadaniu, jak źle poda to jest problem, pisz do sprzedawcy niech ogarnia teraz 😄

#7 Wielbiciel

Tak, tak i dlatego paczka przejechała pół Polski, bo dopiero w sortowni w Warszawie mieli miarkę. A do nadawcy napisałem - paczka spełniała wszystkie kryteria. 

Masz jeszcze coś mądrego do dodania?

oznacz moderatorów
efektczerwonych
#7 Wielbiciel

Paczka spełniała wszystkie kryteria - choćby dlatego wyszła z sortowni w Gdańsku i została wyslana do Warszawy. W Warszawie widocznie spuchła. Na szczęście DPD dało sobie radę.

oznacz moderatorów