anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnienie przesyłki - w jaki sposób zgłosić reklamacje do Allegro

XLord71
#1 Nowicjusz#

Moja przesyłka Allegro została do mnie wysłana 3 marca. Dzień później, z powodu braku miejsca w paczkomacie wróciła do oddziału. Spodziewałem się, że dotrze do mnie dzisiaj 5 marca. Jednak nie, wróciła znowu do oddziału i kurier nie podjął nawet próby dostarczenia paczki.
W jaki sposób mogę złożyć oficjalna skargę na Allegro, żądaniem zwrotu kosztów przesyłki?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

@XLord71 no co Ty , łonik musi nabrać mocy urzędowej , kto to widział żeby dotarł do klienta w 2 dni ? Zaczekaj spokojnie jak mocno zapragniesz paczki ...tak po ok. tygodniu pomału ruszy w dalszą drogę . Regulaminowo mają 3 dni nie licząc dnia , w którym został nadany , tak ,że spoko ..mają jeszcze czas .

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@mdrogeria A po tygodniu idziesz w końcu do zielonomatu, otwierasz, a tam... powietrze.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@fox_paws świeże powietrze teraz na wagę złota  ,a jakie w łonikach?  może i dobre bo ,,eko ,,

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@mdrogeria Raczej zgniłe

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@XLord71 a wiesz że zgodnie z regulaminem mają 3 dni robocze 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@XLord71

Regulaminowo mają trzy dni robocze, pod warunkiem nadania do godziny granicznej (dla nadania w punkcie lub automacie jest to 12:00). Dzisiaj jest dopiero 5 marca, więc termin jeszcze nie upłynął.

Ps. Za opóźnienie powyżej terminu gwarantowanego przysługuje zwrot opłaty x2.

oznacz moderatorów