anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

poprawienie nazwy drzewa (nazwanego przeze mnie po zrealizowaniu 10 zakupow

Client:136676676
#7 Wielbiciel

Mam wielka prosbe o poprawienie nazwanego przeze mnie drzewa "yu menglong" na wielkie litery "Yu Menglong". Wiem, ze to tylko do konca roku, ale dla mnie to wazne. Posadzono u nas  dla niego dab - najdluzej zyjace nasze drzewo. Dla mnie to znak. Przeczytajcie, prosze, dalej, choc to sie w glowie normalnego czlowieka nie miesci, dlaczego...

Nazwalam to drzewo na jego pamiatke, gdyz byl  torturowany, zgwalcony i na koniec zabity 11.09.2025r. przez swoich 17 kolegow i menadzerow. Sa znani z nazwiska. (!) Przed jego  smiercia zabili jeszcze na jego oczach jego dwa psy. (To moje dwa kolejne drzewa, ale nie ma w ich nazwach bledow.) Wczesniej znecali sie nad nim 12 lat. Mial tak skonstruwany kontrakt, ze praktycznie byl niewolnikiem. Nigdy sie nie poskarzyl, fani nic nie wiedzieli - teraz wszystko wychodzi, a rzad i policja w Chinach milczy.

Wszyscy mordercy sa bezkarni, bo maja "plecy" w najwyzszych kregach wladzy w Chinach - sa tzw. 3. generacja - potomkami tworcow komunistycznych Chin. W Chinach to znaczy wszystko. W przemysle rozrywkowym nie pojawili sie z ulicy.

W Chinach mowi sie, ze Yu Menglonga zabito dla wzmocnienia pozycji prezydenta Chin, ktora sie chwiala w wynku kiepskich wynikoe gospodarki (wojna handlowa z USA), a morderstwa rytualne sa wciaz w Chinach niechlubna tradycja, w ktora sie wierzy - nawet w najwyzszych kregach. Podobno jego organy poszly przy okazji dla matki prezydenta Chin (!), a z Yu Menglonga, po plastynacji, zrobiono "rzezbe", ktora stoi teraz w pewnym znanym i obrzydliwym, prywatnym muzeum w Pekinie. Rodzina dostala czyjes zwloki, ktore natychmiast kazano spalic. Nie ma sladu po tym, ze to nie byl Yu Menglong... Dobe po smierci, organa panstwowe zaczely czyscic z jego nazwiska pliki w necie, a nawet wygumkowywac jego nazwisko z filmow, w ktorych bral udzial. (!) Zakazano na jakis czas uzywania slowa "ryba", bo jeho nazwisko (Yu) pisze sie worawdzie inaczej, ale brzmi jak ryba. (!!!) Troje sasiadow, ktorzy zainteresowali sie krzykami torturowanego, zastrzelono na miejscu - policja byla obok i nie interweniowala. Jest tego wiecej. Ta sprawa to jeden wielki koszmar. Sa nagrania z kamer monitoringu jego tortur, zabijania psow, zrzucania Yu Menglonga z 5.pietra, na smierc. Nie ogladajcie i nie sluchajcie - obrazy i dzwiek zostaja w glowie. I trauma. 😞

Pamietajcie, nie ma znaczenia, w co my wierzymy - wazne, w co wierza ci, ktorzy podejmuja jakies dzialania. A tam wierzono, ze jego udreczenie da moc prezydentowi. I dalo - utrzymal sie przy wladzy po plenum miesiac temu...

Nie chce byc czescia odbierania godnosci Yu Menglongowi - stad moja prosba, by poprawic jego dane na wielkie litery, chocby na 3 tygodnie, do konca roku. 

Bylabym tez wdzieczna, za podpisanie petycji AVAAZ w jego sprawie (Justice for Yu Menglong) - do tej pory podpisalo ja 700.000 ludzi z calego swiata. Posluchajcie tez nagranego dla niego utworu (wersje ang. i hiszp.) - REMEMBER HIS NAME - YU MENGLONG na yt.

Bede wdzieczna za jakas inf. zwrotna, czy udalo sie poprawic nazwe jego drzewa.

Z gory dziekuje i pozdrawiam,

Monika [edycja]

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:136676676 dziękuję za Twoją wiadomość i za podzielenie się tym tak ważnym kontekstem. 

Rozumiem, jak istotna jest dla Ciebie poprawna forma nazwy drzewa i postaram się, aby zostało zmienione na „Yu Menglong”, zgodnie z Twoją prośbą. Chociaż nasza akcja „Sadzimy drzewa” formalnie dobiega końca, drzewa, które już zostały nazwane, pozostają i będą rosnąć dalej - będą trwałym pomnikiem pamięci i symbolem, który stworzyłaś. 🌳

Będę informować Cię o postępach w zmianie nazwy.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:136676676
#7 Wielbiciel

Bardzo dziekuje. Bede czekac na wiadomosc.

Przepraszam za te opisane okropienstwa, ale chcialam, by bylo jasne, dlaczego mi na tej zmianie zalezy - ze to nie jakis foch czy sie nudze i nie mam co robic.

Natknelam sie na ten temat miesiac po wydarzeniach, wciaz w tym siedze i nie moge sie pozbierac. Ludzie w Azji tez. Wspieram jak moge - robie wpisy, prosze o podpisanie petycji - trzeba tylko imienia i adresu mailowego.

I wpadlam na pomysl nazw drzew u nas, dzieki Allegro. Czuje sie spokojniejsza, ze beda rosly z dala od jego oprawcow i oprawcow jego zwierzakow. 

Ludzie w Azji spalaja dla niego tysiacami sztuczne pieniadze, papierowe domy, samochody, prawdziwe jedzenie i zabawki. On nic nie mial, zyl jak mnich, wszystko mu odbierano. Zgodnie z ich tradycja, spalanie tych rzeczy po naszej stronie ma mu dac moc pelnoskalowa po drugiej do walki z wrogami.

Ja nazwalam drzewa - moze dusze, energie jego i jego zwierzaczkow (jak zwal, tak zwal) kiedys je odwiedza... 

Jeszcze raz dziekuje za zrozumienie.

Pozdrawiam,

M.M.

oznacz moderatorów