anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

automaty/punkty allegro delivery - czy muszą być wszystkie naraz?

amazigo_pl
#2 Obserwator

Dobry!

Podejrzewam, że to pytanie się tu przewijało coś nie znalazłem więc dopytam:

Czy, żeby korzystać z automatów i punktów allegro delivery to muszą one być wszystkie w pakiecie?! Wygląda mi na to przy próbie edycji cennika. Chodzi o możliwośc wysyłki do klienta np. przez allegro one box bez korzystania  z paczkomatów orlen/dpd/dhl. 

Umowę własną mamy z inpost i jednym kurierem. Czy dobrze rozumiem, że przy odznaczeniu allegro delivery nie możemy korzystać z onebox? I aby skorzystać np. z orlen paczka to musimy mieć osobne rozliczenie/umowę z nimi?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@amazigo_pl tak allegro delivery to usługa zrzeszająca w sobie przewoźników Allegro ONE, DHL, DPD, Orlen

Jak chcesz wywołać tylko wybranymi to musisz mieć z nimi podpisana umowę własną. Brak dostawy w ramach AD powoduje utratę oznaczenia smart w ofertach.

oznacz moderatorów

amazigo_pl
#2 Obserwator

OK no ale to wydaje się nieco dziwne. Jak ktoś z siedzibą w małym miasteczku/wiosce ustawi sobie ten delivery to ma gonić do miasta obok z przesyłka np. do automat dhl? 

Aż dziwne, że nie ma z tym afery?! 😛

oznacz moderatorów

amazigo_pl
#2 Obserwator

PS rezygnując z allegro delivery będziemy też rezygnować ze Smart jak dobrze rozumiem?

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@amazigo_pl nie musisz jechać. Możesz zamówić podjazd.

oznacz moderatorów

amazigo_pl
#2 Obserwator

A możesz opisać jak to można zrobić? orlen, dpd, dhl podjadą?  Sprawdzał to ktoś?

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@amazigo_pl podczas generowania listu w WzA w dalszej części możesz zamówić podjazd. Ewentualnie po wygenerowaniu listów z zakładki Wysyłam z Allegro - Przesyłki i podjazdy dla wszystkich przesyłek jednocześnie.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@amazigo_pl 

No ale wszyscy kombinują w zależności gdzie, kto nadaje.

Zamawianie masz np tutaj

https://salescenter.allegro.com/ship-with-allegro/shipments

A czy będą podjeżdżać? To zależy już tylko od dostępności, chęci kurierów.

Ty jesteś z Wrocławia więc są duże szanse że będzie git.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

nadaj przesyłkę -> wypełniasz formularz -> zamawiasz przesyłkę -> zaznaczasz interesujące Cię przesyłki -> ja biorę pobierz dokument (wygenerowane listy) -> zamów podjazd

i czekam na kurierów

najlepiej ustalić z kurierem jakie godziny podjazdu mu pasują 😉

oznacz moderatorów

amazigo_pl
#2 Obserwator

ok. Dziękuję Wam za podpowiedzi. A allegro nalicza dodatkowe koszta za podjazdy zamiast umieszczania w paczkomatach? jak to wychodzi?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@amazigo_pl 

Nie ma tutaj jednoznacznej odpowiedzi. Trzeba się nauczyć i pilnować aktualności.

Proponuje lekturę

https://help.allegro.com/pl/sell/d/dostawa-i-allegro-smart

i sprawdzać. Ja się w tym temacie nie wypowiem bo na tą chwilę nie zamawiam żadnych podjazdów, na wszystko mam stałe podjazdy.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@amazigo_pl 

Aż dziwne, że nie ma z tym afery?

Ale co my możemy jakieś afery robić. To jest Allegro, dostosowujesz się do zasad albo wyłączasz i nie masz SMART.

oznacz moderatorów