anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro pay 60 dni i zwrot

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:44980000
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry.
Zakupiłem ostatnio kilka produktów płacąc Allegro Pay, ale okazały się one nie potrzebne i je zwróciłem.

Termin do zapłaty Pay wydłużony został do 60 dni przez przypadek i tu mam pytanie - Czy sprzedawca w tym przypadku ma na zwrot 30 czy 60 dni? Mineło już 20 dni od zakupu

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
LEW433
#21 Demiurg#

Po zwrocie sprzedajacy ma 14dni max na zwrot środków.

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

W przypadku Allegro Pay też? 

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

Często kupujesz produkty by poprostu je zwracać?. Czy nie lepiej kupić dopiero coś co jest potrzebne. 

Rozumiem, że za darmo i wszystko bez kosztowo, a w dodatku w limicie, czyli bez udziału własnego kapitału.

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Laptop, który naprawiałem - ten do którego zamówiłem części upadł na podłogę i został uszkodzony do tego stopnia, że nie miałem powodu by naprawiać drobną usterkę do naprawy której zamówiłem części jak całkowicie nowa usterka odebrała życię temu sprzętowi. 

Zrozumiesz pewnie, że w tym przypadku zakup może stracić sens.

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

Tak rozumiem, przepraszam za moje podejrzenia o niecne zamiary.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

To takie stereotypowe podejście sprzedającego?🤔

oznacz moderatorów
Skill_Player
#14 Krzewiciel#

@LEW433 a twoje posty jak zwykle prezentują tendencyjne podejście kupującego (>?) 😂

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44980000 bez względu na metodę płatności, sprzedający ma 14 dni od otrzymania oświadczenia o odstąpieniu od umowy na zwrot wpłaty (może się wstrzymać do czasu otrzymania zwracanego przedmiotu). Skoro ten termin minął, załóż proszę dyskusję, po 24h od rozpoczęcia w razie trudności, będziesz mógł poprosić o pomoc pracownika Allegro. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za odpowiedź, wygląda na to, że będę musiał tak zrobić jako, że  sprzedawca każe mi czekać ponieważ "są święta"

oznacz moderatorów