anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Pay - co zrobić?

silu1996
#1 Nowicjusz

Co zrobić z kontem zmarłego Taty, który posiadał Allegro Pay i środki pieniężne, które tam były? Z tego co mi wiadomo, Tata spłacił zakupy, ale tam są jakieś środki i nie wiem co zrobić, ja nie mam dostępu do Taty konta allegro, przed śmiercią tylko mnie prosił by mu wskazała jakie są do spłacenia i sobie to opłacił

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@silu1996  Trochę będziesz mieć pod górkę.  Teraz zawiadamiasz  Allegro o śmierci, piszesz maila i dołączasz  skan  aktu zgonu.

Nie próbuj się włamywać na konto zmarłego, albo przypadkiem nie korzystaj z konta zmarłego lub z karty kredytowej.  Jest to traktowane jak kradzież.

O pozostawione na koncie ojca pieniądze możesz się upomnieć  dopiero gdy będziesz miał  zamknięte postępowanie spadkowe.  Napiszesz wtedy do Allegro jako spadkobierca.

oznacz moderatorów

silu1996
#1 Nowicjusz

Nie no, to co to nie.  Ja nie miałam dostępu do Jego konta w ogóle. Tylko wiem, że była tam jakaś kwota i tyle, sam mi mówił zresztą że ma allegro pay, że może później opłacić zakup.
Bo nie wiem na czym to polega dokładnie, że ja mam to potem spłacić tą kwotę która jest, nie wiem dokładnie na czym to polega, bo ja nie mam czegoś takiego i nie planuje

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@silu1996  Nie płąć przypadkiem zobowiązań zmarłego, rachunków za Pay, za telefon itp...

Zawiadamiasz tylko klienta  o śmierci dłużnika  i niech piszą do św Piotra.

Na ogół długi te zostają umorzone,  większe kwoty mogą być sciągane od spadkobierców.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @silu1996. Proszę, napisz w tej sprawie przez formularz i podaj dane konta taty (np. adres mailowy czy nazwę konta).

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

silu1996
#1 Nowicjusz

Jaki jest to formularz? W jaką zakładkę
Tata miał e-mail ale chyba został on już usunięty

oznacz moderatorów

MiMary

@silu1996 w formularzu wybierz temat [Kupuję] i na kolejnej stronie opisz sprawę.
W zgłoszeniu podaj jak najwięcej informacji dotyczących konta taty, abyśmy wiedzieli o które dokładnie konto chodzi. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@silu1996  Nie przejmuj się,  jeśli wyślesz skan  aktu zgonu  to na tym dokumencie  będą  wszystkie ważne dane  zmarłego.  Odpowiednie zespoły sobie znajdą  pozostałe informacje w bazie danych Allegro.

Oczywiście ty piszesz jako TY  ze swojego maila, podajesz swoje dane do korespondencji.

oznacz moderatorów