anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bony

Arturro101
#7 Wielbiciel

Dzien dobry,

posiadam dwa bony podarunkowe 2x100PLN, niestety okres ważnosci ich minął z dniem 19.11.2025r.

Bardzo proszę o ponowną aktywację bonow ponieważ chciałbym ich uzyć, chętnie podam kody tylko poroszę o informację gdzie mamje wysłąć.

dziękuje

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Monika__L
#18 Luminarz

Po to mają okres ważności żeby je użyć  w swoim czasie a nie dożywotnio nie?

przepadły i tyle

oznacz moderatorów

Arturro101
#7 Wielbiciel

A ti dal ciebie troszkę wiedzy:\

Najnowsze orzecznictwo może stopniowo skłaniać przedsiębiorców do przejrzenia i ewentualnej zmiany postanowień regulaminów wydawanych przez nich kart i bonów podarunkowych czy też voucherów, gdyż zgodnie z wyrokami ww. sądów karty z terminami ważności nie tylko naruszają, ale wręcz pomijają interes konsumenta.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Arturro101 Nie widzę wspomnianych bonów na Twoim koncie Allegro. Jeśli termin ważności minął, możesz skontaktować się z dostawcą tych kart. 

Ja niestety nie mam możliwości ich przedłużenia. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Arturro101 jak zapomnisz o serku i zapleśnieje to już go nie oszamiesz tylko wyrzucisz , gapowe się płaci .

oznacz moderatorów

Arturro101
#7 Wielbiciel

Jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz wcale, gapowe się płaci. Moze przyda Ci sie poniższe kiedyś, i bedziesz mogł wrócić po serek 😄

Ograniczenie czasu na wykorzystanie usługi, za którą konsument zapłacił z góry, może być niedozwolone, jeśli prowadzi do sytuacji, w której przedsiębiorca zatrzymuje pieniądze, nie oferując nic w zamian.
W efekcie:
-płacisz z góry,
-nie otrzymujesz świadczenia,
-a usługodawca zatrzymuje środki.
Taka praktyka może naruszać Twoje prawa jako konsumenta.

W zwiazku z tym, skoro moja Firma zapłaciła za coś to ja chciałbym móc z tego skorzystać.

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

Dostajesz bonu sodexo na święta. Tracą ważność. Idziesz do kadr i mówisz że nie zdążyłeś wykupić i … dostajesz nowe bony? 

Otrzymales Kosz prezentowy

przeterminowała ci się nutella i dżem bo nie zużyłeś. Idziesz do darczyńcy po nowe

zdradz gdzie mieszkasz pracujesz i się obracasz że masz taki świat?  

oznacz moderatorów

Arturro101
#7 Wielbiciel

Widzisz, zanim się wypowiesz warto abyś sprawdziła jak mowi prawo w tym konkkretnym przyadku, szkoda czsu na edukowanie takich jak ty!

oznacz moderatorów