anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadpłata allegro pay

MAMY ROZWIĄZANIE!
waldekb88
#1 Nowicjusz#

Jak mogę dokonać nadpłaty allegro pay, jak mogę uzyskać nr konta do napłaty/spłaty zobowiązania gdy nie mam umowy ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
gdvorek
Moderator
Moderator

@waldekb88 nadpłatę w Allegro Pay można zrobić tylko za pomocą przelewu tradycyjnego. Poprzez panel Allegro Pay możesz uregulować najbliższą spłatę lub opłacić zamówienie w całości. Obecnie w panelu nie ma możliwości zrobienia nadpłaty.

Każda umowa Allegro Pay posiada inny rachunek do spłat. Jeżeli więc chciałbyś nadpłacić kilka umów, powinieneś wykonać osobne przelewy dla każdego zakupu, znajdując osobne numery kont w szczegółach płatności każdego z nich. Taki przelew zaksięguje się maksymalnie do 3 dni roboczych.

Dodam, że w przypadku nadpłaty zmniejszy się wysokość kolejnych spłat – ich liczba pozostaje bez zmian.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
waldekb88
#1 Nowicjusz#

Czyli gdzie znajdę ten numer konta nie posiadając umowy ?? Czego robienie nadpłat jest aż tak utrudnione jakby to była jakaś tajemnica ??

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@waldekb88 napisałem w jaki sposób możesz zrobić nadpłatę. Jeśli nie posiadasz umowy w Allegro Pay to w jakim celu chcesz zrobić nadpłatę?

Nie można nadpłacać pieniędzy do limitu w Allegro Pay, żeby np. go powiększyć tą wpłatą.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
waldekb88
#1 Nowicjusz#

Nie posiadam jej fizycznie, zaginęła mi nie mam jej na mailu, a w panelu allegro pay nie mogę jej odszukać. A nadpłacić chce aby zmniejszyć kwoty rat...

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@waldekb88 bo fizycznie umów nie wysyłamy. Dane do przelewu znajdziesz w panelu Allegro Pay w zakładce Zakupy.

Proszę, abyś wybrał odpowiedni zakup, a po przejściu do szczegółów płatności, kliknął w odnośnik [Jeśli nie chcesz spłacać online, możesz skorzystać z danych rachunku do spłaty]. Pojawią się tam dane do przelewu.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
waldekb88
#1 Nowicjusz#

Udało się, dziękuje za pomoc!

oznacz moderatorów