Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem z serwisu wiadomość E-mail o treści "
Po wejściu w link poproszono mnie o wprowadzenie karty płatniczej, po czym miałem otrzymać wiadomość SMS z kodem która po trzech próbach nie nadeszła.
Część problemu leży w tym że nie mogę dostać się do strony z ewentualnym kontaktem do pomocy allegro.
Czy ktoś może coś doradzić?
@ITD24 Natychmiast zablokuj tą kartę płatniczą w banku > o ile już nie jest za późno > nigdy, przy żadnej weryfikacji nie podawaj danych karty > nikt nie ma prawa o nie prosić > to ewidentny wałek
Jesus, toć to phising. Nic nie wciskaj, nic nie wysyłaj. Napisz tutaj adres e-mail z jakiego dostałeś wiadomość. Najlepiej prześlij ją tutaj zgodnie z tym
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/blog/phishing-jak-si%C4%99-przed-nim-broni%C4%87/ba-p/127106
czyli na adres phishing@allegro.pl
Dzwoń do banku. Tyle!!!!!!!!
@ITD24 A zdążyłeś? > konto całe? > tak na wszelki wypadek poproś o nową kartę > przeskanuj komputer czy telefon pod kątem wirusów i innych zagrożeń
A na przyszłość to zadaj pytanie przed, a nie po > lepiej na tym wyjdziesz > mniej stresu
Na szczęście użyłem karty przedpłaconej bez możliwości debetu, także od razu przelałem całą zawartość z powrotem na konto osobiste. nic nie zniknęło! 🙂
Dzięki jeszcze raz
@ITD24 Prześlij nam proszę tę wiadomość na phishing@allegro.pl (skorzystaj z opcji "przekaż dalej"), zablokujemy stronę, do której kieruje link.