anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowijusz

darek536536
#7 Wielbiciel

Jestem bardzo ciekawy waszego zdania na temat allegro.pl.

Ja dopiero niedawno odkryłem że moje 141 zakupów na allegro.pl z odroczoną płatnością to są chwilówki chwilówki które tak mi spieprzyły big że w tej chwili nie mogę wziąć nawet 2 000 kredytów. 

Tak naprawdę nigdy nie musiałem kupować z orzeczoną prędkością tylko płatnością ale kupowałem bo to było wygodne nie wiem no może to bez sensu no ale no nie wiem tak mi się wydawało że po to jest allegro.pl.

I chyba na początku tak w ogóle to nawet było okej bo to chyba Allegro jakoś nie wiem chociaż nie wiem trudno powiedzieć od początku tego nie śledziłem tak naprawdę i nie wiem jakie były zasady nie czytałem też regulaminu bo kto go czyta. Generalnie chodzi o to że zielonego pojęcia nie miałem że to tak fatalnie wpływa na BIK i na podjęcie decyzji później przez bank o jakiejkolwiek pożyczce normalnej w normalnym banku. 

Te wszystkie pożyczki tutaj nawet na najniższe kwoty to są wszystko oddzielne umowy kredytowe z parabankiem z parabankiem zaznaczam to jest typu nie wiem Provident jakiś kurde no nie wiem jakie tam parabanki jeszcze są generalnie chodzi o to że tak spieprzyliście mi tymi zakupami to znaczy ja sobie spieprzyłem ty mnie zakupami wiarygodność moją kredytową że w tej chwili nie jestem w stanie wziąć w ogóle żadnej pożyczki bo mam blokadę przez mamki przez zakupy z odroczoną płatnością w Allegro Pay także. 

Powiedzcie wy tutaj czy mieliście o tym zielone pojęcie czy też sobie robicie w ten sposób krzywdę nie polecam tych zakupów ja już zlikwidowałem allegro.pl najprawdopodobniej w ogóle mogę zrezygnować z konta chociaż mam już 16 lat konto na Allegro ale nie wiem czy czego nie zamknę. 

Jestem bardzo zbulwersowany bardzo zły chociaż nie potrzebuję kredytu niepotrzebne mi są pieniądze ale przez najbliższe co najmniej pół roku nawet do 12 miesięcy gdyby zaszła potrzeba że będę chciał kredyt to go po prostu nie wezmę przez Allegro.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@darek536536 to zadanie wszystko wyjaśnia ".. tak naprawdę i nie wiem jakie były zasady nie czytałem też regulaminu bo kto go czyta"

ps. nie musisz zamykać od razu konta na allegro.pl tylko rozwiązać umowę z allegro pay

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

I taka jest właśnie świadomość społeczeństwa na czym polegają zakupy na raty, odroczone płatności, karty kredytowe, a potem labogarety 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AGLOPRIMA2 ciekawe jaka będzie reakcja posiadaczy karty allegro pay. Kilkanaście kredytów na kilka złotych 😎

oznacz moderatorów

KrzepkiRadek
#9 Pomysłodawca

@darek536536 wiarygodności czy zdolności kredytowej nie spieprza samo branie pożyczek - to wręcz działa pozytywnie. Spieprzyć może ją natomiast ich niespłacanie w terminie. Bez względu na to, gdzie je bierzesz.

Nie wiem, jaka jest definicja "parabanku", ale sądząc po wysokości oprocentowania, to raczej daleko im do Providenta 🙂 Tutaj szczegóły.

oznacz moderatorów

darek536536
#7 Wielbiciel

Nawet jednej sekundy nigdy się nie spóźniłem z zapłatą jakiegokolwiek zobowiązania mojego obojętnie czy to jest allegro.pl czy to jest nie wiem Allegro Pay czy jakikolwiek bank nigdy na Allegro Pay zawsze wszystko spłacone było przed terminem

oznacz moderatorów

darek536536
#7 Wielbiciel

i to generalnie problem właśnie leży w tym bo jeżeli zapłacisz rachunek powiedzmy w Playu i zapłacisz go w terminie to tak wpływa on ci na twoją zdolność kredytową natomiast jeżeli wpłacisz w terminie raty z Allegro Pay to one i tak wpływają na ciebie na twój na twoją historię kredytową negatywnie to zrozum negatywnie nieważne czy się spóźnisz czy się nie spóźnisz wpływają negatywnie bo to jest chwilówka to jest traktowane przez banki jako parabank i tu jest problem

oznacz moderatorów

KrzepkiRadek
#9 Pomysłodawca

@darek536536 ale to jest nieprawda, brałem wiele rzeczy w ramach Allegro Pay i mam całkiem spoko zdolność kredytową. Coś innego musiało się tu zadziać. 

oznacz moderatorów