Witam. Zakupiłam zegarek damski przez Allegro pay. Niestety przyszła zupełnie inna paczka ja automatycznie zwróciłem produkt i zażądałam zwrotu środków.
Jak wygląda teraz procedura rat? Czy środki wrócą z powrotem do allegro i nie będę płaciła za za zakup czy raty zostaną odroczone? .
Pierwszy raz mam taką sytuację i nie wiem co mam robić?
@Client:34004584 co to znaczy inna paczka ? sprzedawca wysłał coś żle ? czy zamiast zegarka dostałeś grabki, jeśli tak to masz problem i pewnie po kasie 😞
Tak jak sprzedawca zleci zwrot to kasa wróci na Pay i zwiększy limit, jak był to zakup na raty, kasa wraca do banku i musisz rozwiązać umowę kredytową 🙂
@Client:34004584 Dobrze by było na początek ustalić czy dostałaś zły towar z winy sprzedającego czy z winy przewoźnika a dopiero potem odstąpić od umowy...
Może być tak, że sprzedający wysłał prawidłowy towar a paczki pomylił przewoźnik - teraz po zwrocie ten sprzedający może otrzymać nie swój towar i nie będzie miał wtedy podstaw do zwrotu środków.
@Client:34004584, data spłaty umowy Allegro Pay nadal jest obowiązująca. Jeśli będzie ona widoczna, a termin będzie się zbliżał zachęcam do opłacenia. Jeśli sprzedający zleci zwrot pieniędzy po opłaceniu umowy, powstanie na niej nadpłata, którą można wypłacić.
Rozumiem, że pojawił się problem ze zgodnością towaru z umową - pamiętaj, że oprócz odesłania paczki warto złożyć reklamację w szczegółach zamówienia. Wtedy w razie potrzeby będziemy mogli włączyć się do rozmowy i pomóc w rozwiązaniu problemu.