Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, co zrobić w przypadku gdy kupiłem towar na raty zero a sprzedający dwa dni z rzędu mówi że przesyłka zostanie dziś wysłana po czym później twierdzi że towar jest niedostępny, aukcja jest nadal aktywna i są w niej zaznaczone nadal te przedmioty że są dostępne. Sprzedawca chce mi zwrócić pieniądze tylko pytanie na jakie konto? Nie chciał bym sytuacji w której sprzedawca będzie twierdził że zrobił przelew a później się okaże że będę musiał płacić raty za towar którego nie otrzymałem. Proszę o odpowiedź jak mam postąpić.
Jak towar dostępny i zakup dokonany to przedmiot powinien zaleź się w "Moje zakupy", jak nie masz go tam to nie został opłacony i sprzedajacy nie powinien otrzymać zapłaty a jak tam masz to oczekuj na wysłanie towaru, możesz otworzyć dyskusję:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa, a po zwrocie środków przez sprzedającego środki wrócą tam skąd wyszły czyli do banku, ma na to max 14dni a zgodnie z umową ty do tego czasu musisz opłacić raty jakby przyszedł na to czas.
Skoro kupowałeś przez pay to kasę zwróci na pay. Pilnuj go żeby to zrobił w terminie 14 dni. Gdyby nie zrobił to szybciutko załóż dyskusję. Właściwie jeśli aukcje anulujesz z jego winy to nawet wcześniej mógłbyś go poganiać. Bo allegro w przypadku anulowania daje 2 dni na zwrot tyle, że nijak się to ma do prawa dającego 14 dni. Ale jego wina to powinien się pośpieszyć i allegro też powinno Cię poprzeć.