anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Propozycja zwiększenia limitu.

GawinGTi
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Jakie warunki trzeba spełnić aby otrzymać propozycję zwiększenia limitu Allegro Pay do 7000zł? Korzystam od początku z tej usługi, nigdy nie było przypadku opóźnienia w spłacie zobowiązania, a co więcej niejednokrotnie zakup spłacany był o wiele wcześniej. Czy aby otrzymać propozycję trzeba mieć spłacone wszystkie zakupy? 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

kostas11
#21 Demiurg#

@GawinGTi na dziś większy limit mają wybrani testerzy 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

GawinGTi
#7 Wielbiciel#

Rozumiem to w 100% tylko pozostaje pytanie jak zostać "testerem", przez ostatnie pół roku conajmniej 2-3 razy rozwiązywałem ankietę dotyczącą wysokości środków na AllegroPay. Co ciekawe taką propozycję otrzymał mój bezrobotny znajomy w momencie kiedy ja spłacający wszystko przedterminowo nie 😄 czy to maszyna losującą decyduje czy może też trzeba mieć spłaco e wszystkie zakupy? 

oznacz moderatorów

GawinGTi
#7 Wielbiciel#

Czyli nie otrzymam konkretnej odpowiedzi poza wymijającymi "testerami"? Bądźmy poważni, przecież chyba na propozycje limitu ma wpływ historia kredytowa i poprzednie sumienne spłacanie zobowiązań. Czy moderatorzy nie są w stanie opisć jasno warunków zwiększenia limitu i ogólnych zasad jego wysokości? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie licz na to że dostaniesz konkretną odpowiedź.

oznacz moderatorów

GawinGTi
#7 Wielbiciel#

Ok, to wyczerpuje temat. Ale jest również niepokojące jeśli bierzemy pod uwagę, że jest to usługa finansowa o której nie można uzyskać wyczerpujących i formacji.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A ludzie za nią szaleją.😁

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@GawinGTi 

A pytałeś może o to Allegro? Oni powinni najlepiej wiedzieć 🙂

oznacz moderatorów

GawinGTi
#7 Wielbiciel#

Tak, na pierwszą wiadomość brak odpowiedzi. Na drugą również. Na trzecią otrzymałem odpowiedź w dniu wczorajszym, z informacją o "wybranych klientach", "braku udostępniania szczegółowych informacji" i " braku możliwości pomocy w sprawie mimo szczerych chęci". Sprawa nie dawała mi spokoju więc wykupiłem raport BIK aby sprawdzić czy może zależy to od jakiegoś zadłużenia o którym mogę nie wiedzieć typu mandat itp. Historia czysta jak łza, ocena kredytowa bardzo dobra. Więc szczegóły przyznawania limitów AllegroPay dalej pozostają bardzo zagadkowe. Co ciekawe każdy zakup poprzez AllegroPay wiąże się z nowym wpisem w BIK jako osobna umowa kredytowa. 

oznacz moderatorów

Client:44302020
#1 Nowicjusz#

Taką wiadomość otrzymałem "Twoje środki po podwyższeniu

7000,00 zł

Zaakceptuj do

2 października 2023

Zwiększenie środków dostępne jest do podanej daty tylko o ile regulujesz swoje należności z Umów Allegro Pay terminowo i nie masz zaległości w spłatach oraz Twoja zdolność kredytowa na to pozwala.

Propozycja zwiększenia Twoich środków i zmiany maksymalnej kwoty zakupu przy wykorzystaniu Allegro Pay stanowi ofertę indywidualnej zmiany warunków Regulaminu usługi Allegro Pay.

Pamiętaj, że w każdym czasie możesz złożyć wniosek o obniżenie kwoty Twoich środków."

oznacz moderatorów

papik97
#1 Nowicjusz#
  • Czy limit 7 k jest widoczny w bik jako kredyt czy dopiero w momencie uruchomienia po zakupie?
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@papik97 sam limit nie jest raportowany do BiK, ale zakupy z Allegro Pay tak. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów