Dzień dobry,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o przedłużenie terminu spłaty wszystkich moich zobowiązań wobec Allegro do końca stycznia 2026 roku.
W ostatnim czasie znalazłam się w trudnej sytuacji finansowej, która niestety zmusiła mnie do zamknięcia działalności gospodarczej. W związku z tym nie jestem obecnie w stanie uregulować zaległości w najbliższym terminie.
Proszę o umożliwienie mi spłaty wszystkich zobowiązań najpóźniej do 31 stycznia 2026 r. — to bardzo pomogłoby mi w uporządkowaniu finansów w tym trudnym okresie.
Będę wdzięczna za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby i informację zwrotną dotyczącą możliwych warunków rozłożenia płatności lub przedłużenia terminu spłaty.
A po co piszesz to na publicznym forum?
Pisz do Allegro: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Niestety nikt ci spłaty nie przedłuży, możesz zapłacić do 31 stycznia, ale będą naliczone odsetki groszowe, zablokują ci korzystanie z allegro pay do czasu uregulowania zaległości, mogą ci pomniejszyć limit , mogą przekazać do windykacji , pójdzie wpis do BIK o zaległościach
Niestety nie mamy możliwości przedłużenia terminu spłaty, a druga kwestia, że taki pytania nie powinny padać tu, tylko mailowo, ponieważ w przypadku Allegro Pay konieczna jest weryfikacja.
@gdvorek użytkownicy piszą tu pytania bo doradcy nie zajmują się zgłoszeniami , chyba to jasne jest , a gdyby rozmawiał z doradcą otrzyma od doradcy taka odpowiedź "przekaże pytanie, zgłoszenie do odpowiedniego działu,proszę oczekiwać na odpowiedź mailową"gdzie się okazuje że tej odpowiedzi nigdy nie będzie, to chyba jasne