Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
pracuje w Przedszkolu Miejskim w Pruszkowie, chcielibyśmy robić zakupy (nie będziemy sprzedawać) przez allegro, ale potrzebujemy fakturę odroczoną dla jednostki budżetowej, czyli inny nabywca (Miasto Pruszków) i inny odbiorca (czyli my), nie operujemy gotówką. Założyliśmy konto firmowe, ustawiliśmy nabywcę i odbiorcę, ale jest problem z płatnościami. Kiedy wrzucam przedmiot do koszyka, wybieram dostawę i przechodzę do metody płatności i chcę wybrać Allegro Pay Business jest ono niedostępne, a po kliknięciu pojawia się okno z informacją: "Allegro Pay Business nie jest dostępne dla Twojego typu działalności gospodarczej. Sprawdź czy podałeś poprawne informacje w typie konta firmowego." Jak zakładaliśmy konto to wybraliśmy typ konta: "inny", bo pozostałe nie pasowały do naszej działalności. Czy da się to zmienić?
"Z usługi Allegro Pay Business może skorzystać Kupujący, który jest przedsiębiorcą i spełnia poniższe warunki:
a. posiada: i) aktywne Konto Firma w Serwisie lub ii) aktywne Konto w Serwisie oraz jednocześnie jest osobą fizyczną prowadząca działalność gospodarczą; przystąpienie do usługi jest możliwe o ile Allegro w danym czasie udostępni Allegro Pay Business dla Kont; okres dostępności Allegro będzie publikowało każdorazowo na stronie https://allegro.pl/regulaminy/okres-dostepnosci-allegro-pay-business-dla-kont-E7OdlMw5gTy,
b. posiada pełną zdolność do czynności prawnych,
c. adres siedziby znajduje się na terenie Polski,
d. dokonał pełnej aktywacji Konta poprzez szybką wpłatę on-line bądź wpłatę przelewem tradycyjnym lub innym przelewem elektronicznym z rachunku należącego do podmiotu dokonującego rejestracji, zgodnie z punktem 2.3 Regulaminu serwisu albo zawarł z Allegro umowę o korzystanie z usługi Allegro Pay (zgodnie z regulaminem tej usługi dostępnym pod adresem https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-uslugi-allegro-pay-lD8OAPk4Lu6) i usługa Allegro Pay jest aktywna na moment przystąpienia do usługi Allegro Pay Business (dotyczy Kupującego, o którym mowa w § 3 ust. 1 lit. a. ppkt. ii),
e. zaakceptuje warunki Usługi finansowania zaproponowane przez Dostawcę."
Allegro Pay Business to rodzaj kredytu (jest to pożyczka poza bankowa). Przy zakupie powinna być też normalna płatność przez PayU czy przelew tradycyjny.
Sprzedawałam tak już wielokrotnie, na fakturze pisałam dwóch odbiorców.
umawiałam się osobiście z Paniami na mailu wysyłając im najpierw fakturę 🙂 kolejnego dnia był księgowany przelew i kupujący robił normalnie zakup na allegro 🙂
Wszyscy zadowoleni.
nie wiem czy jasno to opisałam 😅
kupujący zdeklarował co będzie chciał kupić, (u mnie to były opaski dla dzieci dla przedszkoli), wystawiam FV inny nabywca i inny odbiorca - Pani wysyłała ją gdzie trzeba i wtedy dokonywała zakupu już normalnie na allegro.