Witam, kupiłem nawigację na raty. Okazało się że traci zasięg i nie pokazuje tak jak powinna. Chciałbym ją zwrócić. Problem jest z tym , że zapłaciłem pierwszą z 5 rat które mam zapłacić do Santander Bank. Czy mogę wrócić i dostanę zwrot pieniędzy z Santander Bank ???
Jeśli uważasz że urządzenie może być wadliwe to zgłoś reklamację.
Zwrot (odstąpienie od umowy) to zły pomysł.
Jeżeli źle działa to raczej złóż reklamację.
Jeżeli jednak wolisz zwrócić to możesz odstąpić od umowy, odeślesz towar, sprzedawca zwróci pieniądze, które spłacą kredyt, nadpłatę sobie wypłacisz z Allegro.
Jeżeli towar był używany to sprzedawca ma prawo potrącić ze zwracanych pieniędzy za używanie przedmiotu i wtedy nie dostaniesz pełnej wpłaty. Dlatego lepiej złożyć reklamację, sprzedawca będzie musiał albo naprawić albo wymienić na nowy egzemplarz. Może też oddać całość wpłaty, ale ta decyzja należy do sprzedawcy.
Zawarłeś umowę w Allegro Pay więc pomimo zwrotu czy reklamacji jesteś zobowiązany do spłaty rat w terminie.
Jeśli otrzymałbyś zwrot to on pomniejszy Twoją umowę lub po prostu jeśli doszłoby do spłaty przez Ciebie tej umowy to taki zwrot wpłynie do nadpłat i będziesz mógł go wypłacić. Natomiast ani zwrot, ani reklamacja nie powoduje wstrzymania płatności za raty czy anulowania umowy.