anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Losami9
#7 Wielbiciel

Witam,kupiłem telefon przez allegro pay,powystawowy.mniało być ze telefon posiada ryski itp okazało sie ze był strasznie porysowany,więc zrobiłem zwrot,zwrot doszedł do sprzedającego i niema kontaktu.wiele razy pisałem i cisza,a mi widnieje do spłaty ten telefon co go zwruciłem,co w związku z tym moge zrobić?Pozdrawiam

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Losami9 jak termin spłaty masz teraz to lepiej spłacić. Jak sprzedawca zwróci pieniądze to otrzymasz zwrot nadpłaty.

W szczegółach zakupu możesz zgłosić problem z transakcją (dyskusja).

Ile czasu minęło od zgłoszenia zwrotu?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Losami9 rozumiem, że chodzi o zamówienie nr dccbf8b0-d653-11f0-bb4f-cba56cc5821d?
W tej sytuacji, gdy otrzymałeś produkt niezgodny z opisem powinieneś złożyć reklamację sprzedającemu, nie odstąpienie od umowy. 
Ponieważ była to wysyłka własna, nie widzę informacji o tym, że przesyłka trafiła do sprzedającego, natomiast czas na zwrot wpłaty (14 dni od zgłoszenia zwrotu) już minął.
W tej sytuacji załóż proszę dyskusję (zrobisz to w zakładce Moje zakupy, gdy wejdziesz w szczegóły tego zamówienia, kliknij "zgłoś reklamację lub problem"). 
W dyskusji załącz proszę potwierdzenie nadania paczki oraz link do jej śledzenia, jeśli sprzedający nie odpowie lub będziesz potrzebował naszego wsparcia w dyskusji, po 24h od założenia dyskusji będziesz mógł poprosić o pomoc pracownika Allegro.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Losami9
#7 Wielbiciel

Witam,zostało zgłoszone na drugi dzień ze towar zwracam,od tamtej pory niema zadnej odpowiedzi od sprzedającego juz pare razy pisałem i nie dostałem odpowiedzi wogle

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Losami9 a sprawdziłeś status paczki? Doszła do sprzedawcy?

oznacz moderatorów
Losami9
#7 Wielbiciel

Witam,z tego co widze to paczka została doręczona

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Losami9 a wrzuciłeś do paczki jakąś kartkę z danymi o co chodzi? Jak nie wygenerowałeś kodu zwrotu przez allegro to sprzedawca dostał randomową paczkę z zawartością i nie wie do czego to przypisać bo kod zwrotu nie został przypisany pod zamówienie to ja się nie dziwię że nie ma reakcji bo nie wie że to jest zwrot. Skontaktuj się z sprzedacą podaj mu nr paczki bo on nie wróżka

oznacz moderatorów
Losami9
#7 Wielbiciel

Tak kod został podany na kartce jak było napisane,odesłałem na podany adres jaki był podany.dlatego sie dziwie ze niema zadnej odpowiedzi bo pierwszy raz mam taką sytuacje

oznacz moderatorów
Losami9
#7 Wielbiciel

Juz wszystko zrobiłem jak powinno być,dalej cisza 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Kiedy zrobiłeś odstąpienie od umowy i kiedy w teorii doszło?

oznacz moderatorów
Losami9
#7 Wielbiciel

Na drugi dzień,zwrot został zgłoszony

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Chodziło mi o policzenie ile dni minęło z ustawowych na dokonanie zwrotu normalnie jest to 14dni od daty odstąpienia z zastrzezeniem że sprzedawca może się wstrzymać ze zwrotem do odzyskania paczki z towarem. To był zakup od firmy?

oznacz moderatorów
Losami9
#7 Wielbiciel

Tak to firma.kupiony 12 grudnia a zwrucony i zgłoszony byl.15grudnia wysłany.z tego co widze to był odebrany ale zadnej odpowiedzi na moje pytania.dodam ze napisałem do sprzedawcy ze rezygnuje z kupna bo był troche ładnie opisany a przyszedł cały porysowany,czyli drobne ryski bo to był powystawowy,ale to nie były ryski,jakby ktoś go na smyczy ciągał.ale odpowiedzi od sprzedającego zadnej

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Losami9 kliknąłeś odstąpienie od zakupu bo samo napisanie rezygnuję to nic nie znaczy

oznacz moderatorów
Losami9
#7 Wielbiciel

Tak,odstąpiłem od umowy

oznacz moderatorów