anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwroty

Losami9
#1 Nowicjusz

Witam,kupiłem telefon przez allegro pay,powystawowy.mniało być ze telefon posiada ryski itp okazało sie ze był strasznie porysowany,więc zrobiłem zwrot,zwrot doszedł do sprzedającego i niema kontaktu.wiele razy pisałem i cisza,a mi widnieje do spłaty ten telefon co go zwruciłem,co w związku z tym moge zrobić?Pozdrawiam

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Losami9 jak termin spłaty masz teraz to lepiej spłacić. Jak sprzedawca zwróci pieniądze to otrzymasz zwrot nadpłaty.

W szczegółach zakupu możesz zgłosić problem z transakcją (dyskusja).

Ile czasu minęło od zgłoszenia zwrotu?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Losami9 rozumiem, że chodzi o zamówienie nr dccbf8b0-d653-11f0-bb4f-cba56cc5821d?
W tej sytuacji, gdy otrzymałeś produkt niezgodny z opisem powinieneś złożyć reklamację sprzedającemu, nie odstąpienie od umowy. 
Ponieważ była to wysyłka własna, nie widzę informacji o tym, że przesyłka trafiła do sprzedającego, natomiast czas na zwrot wpłaty (14 dni od zgłoszenia zwrotu) już minął.
W tej sytuacji załóż proszę dyskusję (zrobisz to w zakładce Moje zakupy, gdy wejdziesz w szczegóły tego zamówienia, kliknij "zgłoś reklamację lub problem"). 
W dyskusji załącz proszę potwierdzenie nadania paczki oraz link do jej śledzenia, jeśli sprzedający nie odpowie lub będziesz potrzebował naszego wsparcia w dyskusji, po 24h od założenia dyskusji będziesz mógł poprosić o pomoc pracownika Allegro.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów