anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro nie robi nic w sprawie zwrotu pieniędzy za wadliwy towar.

rzabsky1979
#2 Obserwator#

Ok roku temu kupiłem Składany Rower Elektryczny PHNHOLUN P20 1000W 21Ah od sklepu Wingee.

Wytrzymał niecały rok i silnik się zepsuł. Od dwóch miesięcy usiłuje ubiegać się o wymianę silnika, sprzedający najpierw stwierdził, że mają ale wysylka potrwa i nie dostałem numeru przesyłki, teraz twierdzą, że są w trakcie zakupu i mam czekać, prosiłem o zwrot pieniedzy, ale w tej sprawie również echo.

ZAtem pozsotaje sprawę złożyć do rzecznika spraw konsumenckich i założyć sprawę karną.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

LEW433
#21 Demiurg#

@rzabsky1979 A czy Ty działeś zgodnie z tym żeby otrzymać zwrot środków, skąd to że nie zwraca bo Allegro nie działa? masz(miałeś) otwartą dyskusję, złożyłeś reklamację (po raz wtóry) u sprzedającego, odznaczyłeś dyskusję jako nierozwiązaną?

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Twoim sklepem nie jest Allegro tylko Wingee.

Tam powinienś się wpierw udać

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@rzabsky1979 w prowadzonej dyskusji poprosiłeś nas o pomoc i po 5 minutach zakończyłeś dyskusję. W naszej ostatniej wiadomości z 15.06.2024 (13:21)  napisaliśmy, że sprzedający zadeklarował, że w przyszłym tygodniu wyśle do Ciebie część. Napisałeś do nas też wiadomość e-mail - "Ilez mozna czekac na zwrot peniedzy?!" natomiast nie napisałeś nawet jakiego zamówienia to dotyczy, więc chcemy Ci pomóc, ale nie ułatwiasz nam tego.
Czy w tej sytuacji chcesz, abyśmy ponownie otworzyli dyskusję? 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

rzabsky1979
#2 Obserwator#

otwórzcie ponownie dyskusje, ponownie, przez kilka tygodni beda na zmiane mowic, ze towar zakupili albo ze jeszcze sa w trakcie zakupu. 2 miesiace to trwa ten nonsens.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale nie pomagasz, nie zamykaj dyskusji zanim do końca sprawa się nie rozwiąże, odznacz jak jak tylko będzie możliwość jako nierozwiązana.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@rzabsky1979 poprosiłam o otwarcie tej dyskusji, poczekaj proszę na wiadomość w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

rzabsky1979
#2 Obserwator#

Zamowienie dotyczy "Składany Rower Elektryczny PHNHOLUN P20 1000W 21Ah"

najpierw jako instrukcje dostalem jakas chinke, pania z obfitim biustem bawiaca sie nim przed kamera... potem:

"

cyclingdepot 8 maja 2024 14:52
Szanowny Kliencie Witam, bardzo dziękuję za informacje, zorganizujemy wysyłkę nowej klamki hamulca i silnika, ponieważ jest on wysyłany z oryginalnej fabryki, czas dostawy może być dłuższy, zajmie to około 10-15 dni, prosimy o cierpliwość, dziękujemy za zrozumienie i wsparcie, pozdrowienia."

cyclingdepot 15 maja 2024 09:31
"Szanowny kliencie, Witam, zorganizowaliśmy dla Ciebie dostawę nowej klamki hamulca i silnika, ponieważ jest to oryginalna przesyłka, czas dostawy może być bardzo długi, więc proszę cierpliwie czekać, powiadomię Cię, gdy tylko otrzymam logistyczny pojedynczy numer, dziękuję za zrozumienie. "

cyclingdepot 15 maja 2024 15:29

Szanowny Kliencie Witamy, skontaktowaliśmy się z magazynem i części zamienne dotarły do ​​naszego magazynu i są obecnie przyspieszane do wysłania do Ciebie. Odnośnie statusu dyskusji proszę nie ustawiać jej jako nierozwiązanej, w przypadku nierozstrzygnięcia Allegro nałoży kary, co będzie miało wpływ na nasz proces posprzedażowy. Możesz rozpoczynać i kończyć dyskusje w ciągu 2 lat. Czy mógłbyś zakończyć trwającą dyskusję? Po zamknięciu możesz je natychmiast ponownie otworzyć. Sprzedaliśmy wiele rowerów i jesteśmy dużymi sprzedawcami ALLEGRO.

cyclingdepot 15 czerwca 2024 05:24
Drogi kliencie, ze względu na brak towaru w naszym magazynie, nadal jesteśmy w trakcie zakupu, spodziewamy się go w przyszłym tygodniu, więc zorganizujemy dostawę w przyszłym tygodniu, zaufaj nam!

jaja jakies sobie robia

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

No ale czego się spodziewałeś?

po co kupowałeś w Chinach?

oznacz moderatorów

rzabsky1979
#2 Obserwator#

Tego roweru nie da się inaczej kupić.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

To znaleźć odpowiednik gdzieś bliżej 

oznacz moderatorów

rzabsky1979
#2 Obserwator#

Rower był wysyłany z Niemiec. Chciałem ten model, a nie odpowiednik.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@rzabsky1979 zakup od chińczyka i kłopoty? Nowe, nie znałem...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@rzabsky1979 jaką sprawę karną? możesz złożyć powództwo cywilne koszt ok 2tys zł płaci strona przegrana 

oznacz moderatorów

rzabsky1979
#2 Obserwator#

A Allegro Protect, to co? Dekoracja?

oznacz moderatorów