anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro pobrało pieniądze blikiem z konta, po zwrocie od sprzedającego.

Kobyla30
#7 Wielbiciel#

05.03 zrobiłem zakupy łączone u kilku sprzedawców na kwotę 516.57zł. Jeden z nich poinformował mnie że niestety nie mają na magazynie tego co zamówiłem i że mogą wysłać inny kolor bądź zwrócić pieniądze, w tej sytuacji zażądałem zwrotu środków dokładnie 59zł. Chwilę po wypełnieniu formalności przez sprzedającego z mojego konta bankowego ku mojemu zdziwieniu wskoczyła blokada środków z datą  05.03 457.57zł, dokładnie te 59zł mniej. Czyli łącznie pobrało mi blisko tysiąc złotych. I zastanawiam się czy całą tą pierwszą płatność mi zwrócą czy tylko te 59. Jestem w kontakcie z allegro, ale zastanawia mnie czy ktoś miał już może taki przypadek?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

komis-bell
#21 Demiurg#

Ta pierwsza blokada zostanie zdjęta a faktycznie pobiorą Ci tylko tą drugą niższą kwotę. 

oznacz moderatorów

Kobyla30
#7 Wielbiciel#

Tylko że ta pierwsza kwota jest już zaksięgowana i wszystko poszło, a druga zablokowała mi środki na koncie. Z tego co rozumiem muszę czekać?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Kobyla30 na Twoim rachunku powinna być tylko jedna blokada związana z tą płatnością. Sprawdź, czy na pewno obie dotyczą zakupów na Allegro. Jeżeli tak, napisz proszę do nas przez ten formularz

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów