Używamy plików cookie, aby umożliwić Ci korzystanie z naszej strony, poprawiać jej funkcjonalność oraz przetwarzać informacje analityczne. Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak korzystamy z plików cookie. Po akceptacji strona zostanie automatycznie odświeżona.
Muszę z przykrością powiadomić, że oferowany przez Allegro ratalny zakup towaru NIE DZIAŁA.
Właśnie dzisiaj próbowałem w ten sposób zakupić tę grawerkę i niestety nie dało się tego zrobić.
Po złożeniu wniosku do Santander Consumer, przejściu całej weryfikacji i na koniec akceptacji płatności 1459 zł. w 20 ratach, bank nie przelał kwoty za zakup na portalu Allegro bo otrzymał w końcowej fazie całego procesu zakupu info z portalu o treści "Brak towaru"
Wiem o tym bo dzwoniłem do Santander z prośbą o wyjaśnienie dlaczego mimo pozytywnej weryfikacji i akceptacji wniosku kredytowego bank jednak anulował tę płatność za zakup na Allegro.
Kto przekazał do banku taki komunikat, czy sprzedawca czy Allegro, tego nie wiem ale jest to sytuacja kuriozalna kiedy towar jest wystawiony do sprzedaży a nie można go kupić w systemie ratalnym bo 😯 "brak towaru" 😀
@AdaCOM Connect przepraszam, że czekałeś na odpowiedź. Tak się dzieje, jeśli w trakcie weryfikacji wniosku sprzedający zmieni coś w ofercie. W tym przypadku zmienił cenę, ale widzę, że dzisiaj udało Ci się sfinalizować zakup 🙂