anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowałam zakup i paczka zostala i tak wysłana

Client:110014254
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Zamówienie zostało przeze mnie anulowane przed wysyłką, mimo to przesyłka została do mnie doręczona.

Chcę zwrócić otrzymany przedmiot, jednak sprzedający nie odpowiada na moje wiadomości.

Dodatkowo informuję, że przesyłka przyszła w uszkodzonym opakowaniu.

Proszę o pilną informację, w jaki sposób mam odesłać towar 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:110014254 pakujesz i odsyłasz. Niepotrzebnie odbierałeś.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

Dzień dobry @Client:110014254! Rozumiem, że chodzi o zamówienie nr 6da96610-d663-11f0-937c-abc3679721b4? Na przyszłość, lepiej odmówić przyjęcia takiej przesyłki, natomiast teraz możesz z poziomu zakładki Moje zakupy zgłosić zwrot i odesłać przesyłkę do sprzedającego, nie powinien jej nadawać, ponieważ anulowałaś zamówienie, zanim je wysłał. 
W tej sytuacji najlepiej załóż dyskusję, skoro sprzedający się z Tobą nie kontaktuje. W dyskusji po 24h, możesz poprosić o naszą pomoc. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Problem jest w tym ze jakbym chciala odeslac czy zwrocic po pisze ze zakup anulowany i nic nie moge zrobic

oznacz moderatorów

la_nika

@Client:110014254 poprosiłam o otwarcie dyskusji do tego zamówienia, poczekaj proszę na wiadomość e-mail w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@Client:110014254 dyskusja jest już aktywna, napisaliśmy w niej, że sprzedający powinien odebrać od Ciebie przesyłkę na swój koszt i zwrócić Ci wpłatę.
Jeśli nie odpowie w ciągu 24h, poproś o naszą pomoc w dyskusji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:110014254

Musisz jeszcze wiedzieć, że dla Allegro wysyłanie towaru to zabranie przesyłki z automatu paczkowego lub punktu nadawczego przez kuriera, a nie fizyczne nadanie przez sprzedawcę. Czyli anulowanie mogło być po nadaniu przesyłki przez sprzedawcę, ale nim wyruszyła ona w dalszą drogę. 

Jeżeli chodzi o uszkodzenie opakowania, to należy to zgłosić kurierowi najpóźniej w chwili doręczenia i przyjemniej umieścić stosowną adnotację na liście przewozowym lub w miejscu podpisu odbiorcy.

Odbiór przesyłki z widocznymi śladami uszkodzenia bez zastrzeżeń jest tożsamy ze zrzeczeniem się wszelkich roszczeń od przewoźnika. Obowiązuje zasada widziały gały co odebrały.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Anulowanie zrobilam minute po zakupie a paczka zostala mi dostarczona za pobraniem nie do paczkomatu

oznacz moderatorów