anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie przesyłki, przesyłka została nadana. Czy mogę normalnie ją odebrać?

MAMY ROZWIĄZANIE!
zuzayn
#9 Pomysłodawca

Witam. Kilka dni temu anulowałam przesyłkę. Dzisiaj przyszło mi powiadomienie, że przesyłka została nadana. (Nie otrzymałam zwrotu pieniędzy) Czy mogę normalnie odebrać tą przesyłkę? Pozdrawiam

oznacz moderatorów
41 ODPOWIEDZI 41
ZibiK30
#18 Luminarz

W wielu przypadkach sprzedawcy często sprzedają towar do dalszej odsprzedaży, zwykle nie mają go fizycznie a sami przekazują zamówienie do właściwego sprzedawcy a ten go wysyła pod wskazany adres a potem się rozliczą. Stąd mogą zdarzać takie rozbieżności i brak szybkiej reakcji w wysyłce

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów
zuzayn
#9 Pomysłodawca

A czy może zwrócić mi pieniądze już po odebraniu przeze mnie przesyłki?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn Jak wysłał towar tzn. że nie oddał środków.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn Tak, może. Odeślesz mu paczkę i poprosisz o zwrot całej wpłaty. Odsyłasz na swój koszt.

oznacz moderatorów
zuzayn
#9 Pomysłodawca

No to się wkopałam nieźle. A co jeżeli sprzedawca nie zwróci mi wpłaty?

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn Dlaczego się zastanawiasz? Przecież możesz tej paczki nie odebrać. Anulowałaś zakup przed wysyłką i sprzedawca ma obowiązek zwrócić wpłatę, jeśli jej nie odbierzesz. Jeśli odbierzesz i odeślesz, też ma taki obowiązek. Jeśli nie zwróci wpłaty, zwróci Ci ją Allegro z Programu Ochrony Kupujących.

oznacz moderatorów
zuzayn
#9 Pomysłodawca

Czyli najlepszym wyjściem jest po prostu nie odbieranie przesyłki. Dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn Jeżeli nie chcesz towaru i nie chcesz ponosić kosztów, anulowałaś zakup przed wysyłką, nie odbieraj.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn No tak, ale na początku pisałaś, że chcesz ją odebrać. Zdecyduj się 🙂

oznacz moderatorów
zuzayn
#9 Pomysłodawca

Nie mam allegro smart, a nie chcę płacić za odsyłanie paczki jeżeli się okaże, że sprzedawca zrobił mnie w jajo i nagle po odbiorze zwróci mi pieniądze 🙂

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn No więc nie odbieraj. Pamiętaj, że po anulowaniu sprzedawca ma obowiązek zwrócić Ci całą wpłatę, nie może potrącać za transport, ponieważ wysłał po anulowaniu. Gdyby był z tym problem, daj znać 🙂

oznacz moderatorów
zuzayn
#9 Pomysłodawca

@xyz96 Sprzedawca się obudził i odpisał mi na wiadomość - ''Paczka będzie wysłana w poniedziałek, pozdrawiam'' - Resztę wiadomości zignorował 😂 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn To nie ma znaczenia, jak wysłał po anulowaniu to jego problem, nie musisz odbierać.

oznacz moderatorów
zuzayn
#9 Pomysłodawca

@LEW433 Najprawdopodobniej  udaje, że nie widzi tych wszystkich wiadomości o zwrot i anulowanie zamówienia. Jeżeli nie zwróci mi pieniędzy po nie odebraniu paczki to po prostu napiszę do allegro. Dam znać co z tego wyszło

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn Jeżeli nie zwróci, otwierasz dyskusję z nim, zwróci.

oznacz moderatorów
zuzayn
#9 Pomysłodawca

@LEW433 nie da się otworzyć dyskusji z anulowanym zamówieniem.

oznacz moderatorów
zuzayn
#9 Pomysłodawca

@LEW433 więc w takiej sytuacji pozostaje tylko pisanie do allegro.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
ZibiK30
#18 Luminarz

@zuzaynPrzecież od razu zapytałem po co chcesz ją odbierać skoro anulowałaś zakup 🙂 potem okazało się że ponoć go chcesz a teraz już nie? 🙂

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zuzayn Przecież towar w drodze, zakup anulowany, możesz nie odbierać, będzie musiał oddać kasę. Aty wiesz czy chcesz czy nie chcesz.😁

oznacz moderatorów