Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
informujemy, że zawiesiliśmy Twoje konto, ponieważ naruszyłeś Regulamin Programu Monetowego oraz Regulamin Allegro (art. 10.1). Według naszych danych Twoje zakupy w ofercie Allegro zostały zrobione w innym celu niż nabycie oferowanego przedmiotu. Tymczasem w Allegro nie jest dozwolone wykonywanie czynności prawnych dla pozoru.
Wszystkie wystawione przedmioty na Twoim koncie zostały automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane. Ponadto została zablokowana możliwość wymiany monet na kupony.
Uwaga! Prosimy, nie używaj opcji „Odpowiedz”, ponieważ tak wysłana wiadomość do nas nie dotrze.
--
Pozdrawiamy,
Zespół Allegro
Tłumacz się tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Chyba, że na publicznym forum chciałeś się tylko wyżalić.
Ale uda się odblokować
Nie wiem. To decyzja Działu Bezpieczeństwa Allegro.
Nie zakładaj kolejnego konta, bo też Ci zablokują i będzie gorzej.
Ale odblokowują w takiej sytuacji
Witam.
Wszystko zależy od okoliczności.
I tego na ile "naciągnąłeś" Allegro.
Po pierwsze - jeśli masz mieć szansę, to najpierw musisz "posypać głowę popiołem", "okazać skruchę", logicznie wytłumaczyć się z podejmowanych działań, zaproponować "zwrot kosztów" itp itd.
Po drugie - nie możesz się ciskać, grozić, udowadniać swoich racji, nawet gdyby wydawało Ci się że je masz. O odblokowaniu konta decyduje dział bezpieczeństwa, a ich nie obowiązuje jakiekolwiek prawo (no może nie dosłownie ale prawie). Ich decyzje są totalnie uznaniowe. Nie boją się grożenia sądem ani innymi "urzędami". A jeśli dojdzie do sytuacji, że otrzymasz informację, że decyzja odmowna jest ostateczna, to odpuść sobie, bo jak pokazuje praktyka, nic już nie wskórasz.
Po trzecie - musisz się uzbroić w cierpliwość. Dział bezpieczeństwa odpowiada w kolejności zgłoszeń. Czasem to kilkanaście godzin, zwykle kilka dni, a czasem nawet tygodnie. Nie ponawiaj wpisów - takie działanie nie jest mile widziane i zwykle skutkuje spadkiem "na koniec kolejki".
Po czwarte - zapomnij o monetach które zgromadziłeś.
Po piąte - nie zakładaj kolejnych kont - i tak zawisną, a dojdą kolejne zarzuty...
Generalnie temat jest trudny, ale niewielkiemu procentowi użytkowników sztuka odblokowania konta się udaje.
Pozdrawiam. Marek.
Witam
Na mało pewnie ale zablokowali nie wiem na ile naciągnąłem allegro
@Pwalkiew a ile było tych zakupów i zwrotów z momentami?
Witam
Część była odjęta jak rezygnowałem z zakupów część mi dawali na rozmowach .
Ostatnio dali 25 monet za wydawanie ale rezygnowałem z 5 przesyłek a dali 25 monet
Ale odblokują czy nie konto
@Pwalkiew na to pytanie może Ci odpowiedzieć jedynie dział bezpieczeństwa, moderatorzy nie mają takiej wiedzy
A może nie odblokować wogule konta
@Pwalkiew Może.
@Pwalkiew tak, bardzo często się zdarza, że blokada jest dożywotnia, ale o tym również Cie poinformują
To nie będę mógł już kupować jak dożywotnio zablokują
@Pwalkiew Tak, jak zablokują dożywotnio to nie będziesz mógł nic kupować a i też najpewniej każde nowe konto które założysz zostanie również zbanowane.
O szczegóły pytaj działu bezpieczeństwa.
My tu możemy jedynie gdybać.