Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
potrzebuję pomocy w sprawie odwołania złożonego w ramach Allegro Ochrony Kupujących.
W dniu 17 października 2025 r. przesłałem pełne odwołanie dotyczące zamówienia, w którym otrzymałem jedną sztukę pamięci Kingston 32 GB zamiast dwóch zamówionych. W toku dyskusji sprzedawca twierdził, że na monitoringu widać dwie sztuki, jednak materiału nie udostępnił. Zgodnie z zaleceniem pracownika Allegro – Pana [edycja] – złożyłem wniosek do Allegro Ochrony Kupujących.
Od tego czasu, tj. 12 dni roboczych, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, potwierdzenia rozpatrzenia, ani informacji o statusie mojego odwołania.
Zależy mi na spokojnym i rzeczowym rozwiązaniu sprawy, jednak brak jakiejkolwiek reakcji od Allegro budzi moje zaniepokojenie.
Zgodnie z art. 7a ustawy o prawach konsumenta, przedsiębiorca ma obowiązek udzielić odpowiedzi na reklamację w terminie 14 dni, a jej brak uznaje się za rozpatrzenie reklamacji na korzyść konsumenta.
Proszę o przekazanie sprawy do weryfikacji przez odpowiedni zespół lub o informację, kiedy mogę oczekiwać odpowiedzi.
Z góry dziękuję za pomoc i interwencję.
Pozdrawiam
@ssebaa89 jeśli sprzedający w dyskusji napisał, że ma na monitoringu dwie sztuki, to znaczy, że reklamację odrzucił, więc wydał decyzję w ciągu 14 dni, a rozpatrzenie z AOK, to zupełnie inna sprawa, bo tę decyzję rozpatruje pracownik Allegro i on nie ma ram czasowych
Zdaję sobie sprawę, że AOK formalnie nie ma ustawowego terminu, ale jako klient oczekuję rozsądnego czasu reakcji i podstawowej informacji o statusie sprawy, zwłaszcza że problem dotyczy niekompletnej dostawy i trwa już ponad trzy tygodnie.
Będę wdzięczny, jeżeli możesz przekazać moją sprawę do zespołu Allegro Ochrony Kupujących z prośbą o weryfikację postępu i udzielenie odpowiedzi.
AOK to program Allegro i jest w pełni uznaniowy.
Nie jest to też odwołanie od decyzji sprzedawcy, bo Allegro nie jest sądem i nie ma prawa podważyć decyzji sprzedawcy.
@ssebaa89 Z tego co widzę wniosek AOK został odrzucony i otrzymałeś uzasadnienie dlaczego.
Odwołujesz się od tej decyzji, więc cierpliwości. Tak jak doradca napisał w mailu: "Zgłoszenie rozpatrzymy w ciągu:
W tej sytuacji proszę Cię o cierpliwość.
Dzięki, tylko tej informacji już nie otrzymałem, w takim razie czekam.
Dziękuję temat rozwiazany