Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie, zakupiłam odkurzacz 4 grudnia, rozpakowałam, uruchomiłam raz, nie spełnił moich oczekiwań, wy klikałam w tym samym dniu zwrot ( odstąpienie od umowy bez podania przyczyny) i odkurzacz na drugi dzień trafił do paczkomatu. Minął już miesiąc i sprzedawca nie oddaje pieniędzy - mam otwarta dyskusję na allegro, trafiłam na oszusta bo wymyśla że porysowałam rury, że brudną szczota - cytuje, słowem za nic ma prawo. Przejrzalam negatywne opinie na allegro, na google, na Ceneo, wszystkie negatywy dotyczą zwrotów i wmawia ludziom to samo co mi, zaproponował 200zl zwrotu a 140 zł sobie zostawił do kieszeni a nawet i tego nie dostałam. Dyskusja już trwa 2 tygodnie, co chwila się wypowiada inny konsultant i niż z tego nie wynika. Co zrobić wv takiej sytuacji, pozew do sądu? Pismo do rzecznika praw ochrony konsumenta? Czy allegro nie ma żadnych mechanizmów na oszustów?
Owszem, ma, ale wybiórcze. Kontynuuj dyskusję, może trafisz na kompetentniejszego konsultanta. A po takim czasie nie możesz kliknąć że dyskusja nierozwiązana??
Narazie nie mam jeszcze takiej opcji w dyskusji.
@edyta_jakobowska Po 14dniach musisz dyskusję odznaczyć jako nierozwiązaną.
Mam tylko opcje : Czy udało Ci się rozwiązać problem ? Zakończ dyskusję
Jeśli jesteś pewna że uruchomiłam nie oznacza odkurzyłam sobie mieszkanie i wysłałam na zwrot z połową worka śmieci to po 1 wzywasz go w dyskusji by pokazał zdjęcia tych rys po 2 wyznaczasz mu termin na zwrot kasy pisemnie potem rzecznik praw konsumenta, dyskusję oznaczasz jako nierozwiązaną a tobie się powinien załączyć wniosek o ap 2 dni po oznaczeniu dyskusji
Przejechałam 3 płytki w przedpokoju więc na dnie worka praktycznie nic nie ma. Zbyt mocno sie prowadziło raczkę - nie dało sie wyregulować mocy ssania - nawet na min tak chodziło ciężko więc uznałam, że zwracam bo ręce bolą i nie dam rady z tego korzystać na dłuższą metę. W dyskusji mam tylko opcję jako zakończ dyskusję.
Czy udalo ci sie rozwiazac problem - nie oznacz dyskusje jako nierozwiazana
ok dziękuje - poczekam jeszcze ostatni raz na wypowiedź allegro i jak dalej nic z tego nie wyniknie - zrobię tak jak piszesz