anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zwrotu pieniedzy za odstapienie od umowy - sprzedawca ignoruje ustawowe 14 dni

edyta_jakobowska
#7 Wielbiciel#

Witajcie, zakupiłam odkurzacz 4 grudnia, rozpakowałam, uruchomiłam raz, nie spełnił moich oczekiwań, wy klikałam w tym samym dniu zwrot ( odstąpienie od umowy bez podania przyczyny) i odkurzacz na drugi dzień trafił do paczkomatu. Minął już miesiąc i sprzedawca nie oddaje pieniędzy - mam otwarta dyskusję na allegro, trafiłam na oszusta bo wymyśla że porysowałam rury, że brudną szczota - cytuje, słowem za nic ma prawo. Przejrzalam negatywne opinie na allegro, na google, na Ceneo, wszystkie negatywy dotyczą zwrotów i wmawia ludziom to samo co mi, zaproponował 200zl zwrotu a 140 zł sobie zostawił do kieszeni a nawet i tego nie dostałam. Dyskusja już trwa 2 tygodnie, co chwila się wypowiada inny konsultant i niż z tego nie wynika. Co zrobić wv takiej sytuacji, pozew do sądu? Pismo do rzecznika praw ochrony konsumenta? Czy allegro nie ma żadnych mechanizmów na oszustów? 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Monika__L
#16 Inspirator#

Owszem, ma, ale wybiórcze. Kontynuuj dyskusję, może trafisz na kompetentniejszego konsultanta. A po takim czasie nie możesz kliknąć że dyskusja nierozwiązana??

oznacz moderatorów

edyta_jakobowska
#7 Wielbiciel#

Narazie nie mam jeszcze takiej opcji w dyskusji.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@edyta_jakobowska Po 14dniach musisz dyskusję odznaczyć jako nierozwiązaną.

oznacz moderatorów

edyta_jakobowska
#7 Wielbiciel#

Mam tylko opcje : Czy udało Ci się rozwiązać problem ? Zakończ dyskusję

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Jeśli jesteś pewna że uruchomiłam nie oznacza odkurzyłam sobie mieszkanie i  wysłałam na zwrot z połową worka śmieci to po 1 wzywasz go w dyskusji by pokazał zdjęcia tych rys po 2 wyznaczasz mu termin na zwrot kasy pisemnie potem rzecznik praw konsumenta, dyskusję oznaczasz jako nierozwiązaną a tobie się powinien załączyć wniosek o ap 2 dni po oznaczeniu dyskusji

oznacz moderatorów

edyta_jakobowska
#7 Wielbiciel#

Przejechałam 3 płytki w przedpokoju więc na dnie worka praktycznie nic nie ma. Zbyt mocno sie prowadziło raczkę - nie dało sie wyregulować mocy ssania - nawet na min tak chodziło ciężko więc  uznałam, że zwracam bo ręce bolą i nie dam rady z tego korzystać na dłuższą metę. W dyskusji mam tylko opcję jako zakończ dyskusję.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Czy udalo ci sie rozwiazac problem - nie oznacz dyskusje jako nierozwiazana

oznacz moderatorów

edyta_jakobowska
#7 Wielbiciel#

ok dziękuje - poczekam jeszcze ostatni raz na wypowiedź allegro i jak dalej nic z  tego nie wyniknie - zrobię tak jak piszesz

oznacz moderatorów