Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Sprzedający poinformował w poście, że udziela 30-to dniowej gwarancji w przypadku używanych części samochodowych. Jest to czas jaki jest potrzebny do montażu i sprawdzenia poprawności działania.
Zakupiłem taką część i po montażu okazało się że jest wadliwa.
Niestety upłynął 14-to dniowy termin na zwrot i zakładka na stronie allegro przestała być aktywna.
W założonej dyskusji ze sprzedającym, poinformowałem go o wadzie sprzedanej części.
Sprzedający nie protestuje ale prosi o zgłoszenie zwrotu do allegro i wypełnienie formularza.
Czy istnieje jakiś sposób na dokonanie takiego zgłoszenia i wypełnienie formularza w przypadku kiedy zakładka "zwrot" jest nieaktywna? Czy allegro udostępnia w jakiś inny sposób dostęp do formularza zgłoszenia o odstąpieni od umowy lub reklamacyjnego?
Może w takich przypadkach obowiązują jakieś inne procedury? Jeżeli tak, to jakie?
Proszę o podpowiedź.
@kaisanab formularz zwrotu allegro to co innego niż Gwarancja sprzedawcy, skoro dał taką odeślij towar na swój koszt jak uzna reklamację odda Ci za odesłanie 🙂
Przez allegro się nie da.
To wygląda na reklamację i to już uznaną.
Także jeśli jesteś dogadany ze sprzedającym to odsyłasz na swój koszt i sprzedający musi Ci ten koszt zwrócić lub sprzedający musi przysłać swojego kuriera po odbiór lub podesłać Ci opłaconą etykietę.
Przecież w dyskusji masz złożoną reklamację i to jest obowiązująca, więc mu odpisz że ma sobie odebrać część na reklamację a jak chcesz dokonać zwrotu bez podania przyczyny to zgodnie z tym co było opisane w ofercie, zapewne jak przyjmuje taki zwrot to będziesz musiał odesłać na własny koszt. Reklamuj.
Dziękuję za podpowiedź.
Nie bardzo rozumiem czego jeszcze oczekuje sprzedający.
Poniżej przesyłam fragment naszej korespondencji:
"zielonaaplaneta 10 lipca 2024 08:00
@kaisanab napisz, że wystarczy Twoje pisemne oświadczenie o odstąpieniu może być na piśmie lub w formie wiadomości e-mail