anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić, gdy w przesyłce brakuje części towaru, a sprzedawca nie przyjmuje reklamacji?

Client:48060928
#8 Zapaleniec

Sytuacja przedstawia się następująco: zakupiłem kilka syropów do saturatora. Po otwarciu przesyłki okazało się, że nie ma jednego z zamówionych produktów. Przed zgłoszeniem reklamacji, otworzyłem dyskusję ze sprzedawcą. Kazał przesłać zdjęcia paczki i stwierdził, że to wina kuriera i napisał, żeby Allegro się tym zajęło. Zaprosiłem allegro do dyskusji i dostałem odpowiedź z informacjami o warunkach reklamacji i moich żądaniach. Poprosiłem o zwrot środków za ten produkt brakujący lub jego dosłanie. Sprzedawca odmówił twierdząc, że to wina firmy kurierskiej. 

Co powinienem w dalszej sytuacji zrobić? Zrobić formalną reklamację przez system Allegro i zwrócić towar (którego nie ma)? Czy sprzedawca nie powinien udowodnić, że wydał pełny towar? Czy Allegro Inpost ma możliwość sprawdzenia wagi paczki jaką otrzymał? 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:48060928 reklamację do przewoźnika wnosi nadawca lub odbiorca masz paczkę więc mozesz wnieść reklamację bo mozesz zdjecia z niej dodać do protokołu szkody. Jak przewoźnik odpisze że nie wciął ci syropu to do sprzedawcy z roszczeniem

oznacz moderatorów