anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cześć. Wygrałem licytacje z WOŚP, z której chcę zrezygnować.

wujek83pl
#2 Obserwator#

Jak w temacie wygrałem licytację w której wcześniej zostałem przebity i dałem sobie z nią spokój, po czym okazuje się teraz że ten co mnie przebił najwyraźniej zrezygnował i wygrana przypadła mi. Problem w tym że ja już licytowałem coś innego co wygrałem i nie mam zamiaru płacić za tą poprzednią licytację. W opcjach Moje zakupy nie ma nigdzie anuluj zakup jest tylko zwróć zakup ale dopiero po opłaceniu.  Jak to anulować?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

@wujek83pl Nie da się że ktoś wygrał a zrezygnował i Ty wygrałeś, tak to nie działa, ale napisz do sprzedającego że rezygnujesz.

oznacz moderatorów

wujek83pl
#2 Obserwator#

Tzn możliwe że zrezygnował jeszcze w trakcie aukcji bo jestem pewien że zostałem przelicytowany. Natomiast pisałem do sprzedającego z tym, że organizatorem aukcji było miasto Sosnowiec, które wystawiało różne rzeczy na licytacji, ale właścicielami były różne firmy.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Da się tak jak napisał. Ktoś go przebił, po czym wycofał się z licytacji jeszcze przed jej zakończeniem. I  w ten sposób na koniec wygrał chodź był wcześniej przebity.

@wujek83pl najrozsądniej będzie zwyczajnie poinformować sprzedawcę, że odstępujesz od umowy z tego i tego powodu. Wtedy będzie mógł ofertę wystawić jeszcze raz nie czekając na wpłatę...

oznacz moderatorów