Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamawiając produkt, podałem adres samego bloku, ale nie mieszkania. Wszystkie dane, mail, imię i nazwisko, numer telefonu są w porządku lecz jest podany sam numer bloku a nie mieszkania. Tak jak podaje się liczbę po ukośniku by odróżnić budynek od mieszkania (przykład 5/15) tak ja napisałem sam nr budynku. Najprawdopodobniej tego dnia gdy będzie doręczana ta paczka, od tego samego przewoźnika i kuriera będzie do mnie jeszcze druga przesyłka w której już nr mieszkania będzie podany prawidlowo. Będą jakieś z tego problemy czy raczej nie? Myślę, że kurier powinien zadzwonić i dopytać które mieszkanie i czy wszystko gra, choć jak będzie miał drugą paczkę to nawet nie będzie musiał dzwonić, chociaż nie wiem jak to wygląda formalnie. Z góry dziękuję za odpowiedź
Ciężko stwierdzić.
To jest zamówienie z InPost za pobraniem
@Client:123400582 Inpost raczej zadzwoni , aczkolwiek obowiązku nie ma to jest przesyłka standard .
To najpewniej kurier zadzwoni.
Tak więc mogę spać spokojnie i nie przejmować się o doręczenie paczki? Szczególnie gdy będe miał drugą paczkę pod ten adres w której adres będzie poprawny?
Ciężko stwierdzić 😉
Ale raczej tak.
Formalnie myślę i mam nadzieję, że nie powinno być problemów a kurier poprostu dostarczy mi paczkę nie patrząc na błąd odbierze pieniądze i zapomni o sprawie, ale generalnie dziękuję za odpowiedź
@Client:123400582 a paczka już wysłana może sprzedawca może edytowax adres.
Paczka będzie wysłana jutro, poprosiłem w mailu nadawcę o edytowanie adresu i zobaczymy co i jak będzie
@Client:123400582 wystarczy ,że długopisem dopisze nr. mieszkania i po bólu , sam wielokrotnie tak obiłem
Jeżeli nie ma podanego nr mieszkania, to taka paczka formalnie jest przesyłką niedoręczalną i podlega odesłaniu do nadawcy bez próby doręczenia.
Kurier nie ma obowiązku dzwonić do adresata, a poza tym adresu nie można skorygować w ten sposób. Jednakże jest szansa, że ktoś z oddziału się z tobą skontaktuje i poprosi o przesłanie poprawnego adresu na ich adres e-mail (po prostu muszą mieć podkładkę). Tylko mail musi być wysłany z adresu przypisanego do przesyłki i tu mamy następny problem.
Jest też opcja, że jak przesyłka pojawi się w apce Inpostu, to pojawi się opcja przekierowania na inny adres lub do paczkomatu.
ps. W moich stronach kurier Inpostu po prostu zostawia takie paczki pod budynkiem (w miejscu ogólnodostępnym). Jak nikt nie ukradnie, to kupujący ją sobie zabierze.
Rozumiem, że tak jest formalnie lecz w praktyce jak najprawdopodobniej będzie to wyglądało? Na miejscu kuriera wątpie, że bawiłby się w te wszystkie formalności bo jednak lepiej nie robić problemów i mając inną przesyłkę przy okazji z numerem mieszkania do tego samego odbiorcy w tym samym budynku lepiej poprostu doręczyć obie paczki, wziąć pieniądze i mieć z głowy.
Ja najprawdopodobniej w takim razie wybiorę opcje przekierowania na inny adres i dopiszę numer mieszkania do adresu, wtedy myślę że problemów nie będzie