Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający twierdzi że nie ma obowiązku przyjęcia mojego zwrotu ponieważ towar był kupiony na fakturę a wg prawa polskiego towar taki nie podlega zwrotom.
@Client:103365931 zakup powiązany z działalnością firmy nie może być zwrócony
@sklep_solpio może , ale klient / firma / nie ma prawa do jednostronnego rozwiązania umowy .
@Client:103365931 było sobie to uzgodnić ze sprzedawcą przed zgłoszeniem zwrotu , próbując wymusić na sprzedawcy przyjęcie zwrotu łamiesz prawo .
@mdrogeria mówimy o sytuacji w, której sprzedający na to pójdzie 😉
@sklep_solpio nigdy nie robię klientowi biznesowemu problemu jeśli podejdzie do sprawy tak jak powinien to zrobić , ale jeśli wali zwrot z przekonaniem ,że ma do tego prawo niepodjęty zwrot wraca do niego . Mam śladowe ilości zwrotów , wyłapanie paczki takiego pacjenta nie stwarza mi problemów .
@mdrogeria no raczej dlatego mówię, w zależności od sytuacji sam przyjmuję takie zwroty.. żeby potem nie bujać się z negatywem..
1) czy FV byla na dzialaność czy na os fizyczną
2) jełśi była na działalność to czy działalnośc to spółka czy JDG
3) jesli jest to JDG to czy zakup był powiązany z prowadzoną działalnością
Dopiero odpowiedzi na te pytania pozwolą ustalic prawo do odstąpienia od umowy na podstawie UoPK
@_Likos_ przecież sprzedawca już to ustalił i odmówił @Client:103365931 prawa do zwrotu
@mdrogeria "niepodjęty zwrot wraca do niego" to chyba dobra metoda - allegro umożliwia "zwroty" firmom, które do tego nie mają prawa - potem musimy prowadzić jałową dyskusje przy wsparciu serwisu, "bo allegro pozwoliło na zwrot"
@RED nie wiemy co ustalił sprzdawca . I czy chce kupujacego wprowadzić w błąd czy stosuje prawo. Na razie wiemy tylko że był to zakup na FV
@_Likos_ Piszę jako praktyk - my mamy już u siebie stos kilkudziesięciu przesyłek takich "zwrotów"
i nadmieniam - u nas, co allegro wprowadzi jako innowację pewnie za 20lat, potwierdzamy otrzymanie informacji o zwrocie
każdy zwracający towar jest weryfikowany od razu i otrzymuje natychmiast wiadomość np: "czekamy na zwrot" lub "nie przyjmujemy odstąpienia od umowy"
mimo to spółki i firmy branżowe zwracają na siłę towar przez allegro