Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem w sklepie ANG STORE 20 sztuk kawy Pellini Top
Posiadając usługę Smart, byłem przekonany, że dostawa będzie bezpłatna. Na stronie był napis wyzwanie smart. Niestety po złożeniu zamówienia zauważyłem bardzo wysoką kwotę za przesyłkę. Na stronie był napis wyzwanie smart. Kawa miała być w piątek ale dopiero dzisiaj mam mieć paczkę w paczkomacie. Dodatkowo wielu alegrowiczów skarży się na jakość tej kawy od tego sprzedawcy.
Za 20 sztuk kawy zapłaciłem 1575,80 zł ale za dostawę zapłaciłem 777,48 zł.
Czy mogę odzyskać całość 2353,28 zł?
@kiwek2004 jeśli to był zakup konsumencki Masz prawo odstąpić od umowy , przejdź do szczegółów zakupu , kliknij ,, zwróć zakup,, ....dalej wszystko intuicyjnie .
Twoje przekonania to Twoja prywatna sprawa. Smart jak każda subskrypcja ma swoje zasady. Ty ich nie przeczytałeś. Gdybyś to zrobił to wiedziałbyś, że musi go udostępniać również sprzedawca i dlatego nie jest w każdej ofercie to po pierwsze... Po drugie nawet jak sprzedawca miał smarta to mógł mieć ustawioną ilość paczek kawy w paczce na 1-2 sztuki. Wtedy np 10 paczek paczkomatem to ~110zł. Regulamin smarta mówi, że smart pokrywa wysyłkę w jednym zamówieniu tylko do 100zł, więc również by Cię skasowało. Tu sądząc po kwocie sprzedawca miał pewnie jakąś jeszcze inną wysyłkę.
Jakakolwiek by ona nie była to była jawna i widoczna przed zakupem. To Twój obowiązek zapoznać się z ofertą przed zakupem. Nie dopełniłeś go.
Jeśli jesteś osobą prywatną to masz prawo do zwrotu. A sprzedawca wtedy będzie musiał zwrócić Ci za kawę oraz za najtańszy koszt wysyłki dostępny w ofercie (smark się nie liczy). Natomiaszt koszt zwrotu to Twoja sprawa.
Koszt takich zwrotów pewnie wpłynie na podwyżki cen kawy i za Tobie zwróconą kase zawysłane przesyłki zapłacą nstępni kupujący. Taki sobie dziwaczny Twór ustawowy...
Sprzedawca ma prawo zwrócić wartość najtańszej dostępnej dostawy, a nie tej, którą wybrałeś.
Płacenie 7oo zł za dostawę, kiedy można mieć wysyłkę za darmo jest hmm, ekstrawagancją. Szczególnie jeżeli kawa ma słabe oceny. Ale To Ty wybrałeś za co płacisz.