Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem taki sprzęt https://allegro.pl/oferta/trenazer-siedzacy-maszyna-urzadzenie-do-cwiczenia-nog-lydek-15315939525 rozpakowałem, złożyłem ( bo to jest w częściach przesyłane), ale kompletnie nie spełnia to moich oczekiwań.... za małe, chwieje się, trochę krzywe, dość kiepskie wykonanie. Czy mogę rozłożyć to z powrotem i odesłać sprzedawcy?
Uprzejmie dziękuje, za wszystkie podpowiedzi.
Pięknego dnia 🙂
Michał
Oczywiście ze możesz, nie może sprzedajacy odmówić przejęcia zwrotu konsumenckiego, spakuj zrób zdjęcia dokumentacje, sprzedający może obniżyć zwrot środków jeżeli towar będzie uszkodzony albo ...
Witam.
Tak, o ile to był zakup prywatny, a nie w ramach jakiejś działalności.
Przy czym należy zwrócić szczególną uwagę na to, by produkt wrócił do sprzedawcy w stanie niezmienionym. Należy spakować go tak, by nie było po drodze jakiś usterek typu złamania, obicia, otarcia... Dobrze by było także załączyć oryginalne opakowanie, jeśli takowe było dostarczone, oraz wszelkie dokumenty i dodatki które wraz z produktem dotarły. To ważne, bo sprzedawca ma prawo do obniżenia wartości zwracanych środków, gdy zwrócony produkt utracił na wartości wskutek działań bądź zaniechań kupującego.
Pozdrawiam. Marek.
Robisz zdjęcia przed i po spakowaniu przedmiotu do zwrotu/wysyłki, zgłaszasz zwrot sprzedającemu. Jeśli zwracasz towar w identycznym stanie technicznym w jakim go otrzymałes, jest to zwykły zwrot i sprzedający nie ma prawa wyłudzac od ciebie żadnych kosztów. Jesli spróbuje - zgłaszasz sprawę do allegro protect.