Informuję, że realizuję zwrot w trybie odstąpienia od umowy zawartej na odległość w ustawowym terminie 14 dni. Proszę o niezwłoczne udostępnienie etykiety nadawczej.
@Client:84660885 Zanim cokolwiek palniesz zapoznaj się z zapisami UK , szczególnie zwrotów konsumenckich , nie , sprzedawca nie ma obowiązku podsyłać etykiety .
A ty zobacz sobie jak p0winna wyglądać odpowiedź poniżej, może się czegoś nauczysz, jak rozmawiać z ludźmi, zwłaszcza z takimi, którzy potrzebują pomocy a nie naburmuszonego i znerwicowanego dzieciaka:)
@Client:84660885 ustawowo zwrot to koszt kupującego, co do smarta to tam pobierasz etykiete przy odstąpieniu wybierając odpowiednią metodę wysyłki w smart
Super dzięki
Sprzedający nie ma takiego obowiązku.
Zakładając konto na allegro zaakceptowałaś/łeś ich regulamin i dzięki temu w wielu przypadkach allegro umożliwia darmowy zwrot. Aby z niego skorzystać należy zgłosić zwrot poprzez swoje konto allegro (zakładka Zakupy > Moje Zakupy > Szczegóły Zakupu > Zgłoś Zwrot).
Ok dzięki i o to mi chodziło
Zrobiłem tak jak mówiłeś ale nie dostałem wiadomości od allegro, dzwoniłem też do kuriera, tak mi poradziła pani na poczcie, była w 100% pewna że kurier powinien przyjechać po zwrot ale szkoda nawet mówić co usłyszałem od niego
No nic dzięki za pomoc wyślę na własny koszt
Pozdrawiam