Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem drukarkę 3D w atrakcyjnej cenie w sobotę. Zapłaciłem. Dzisiaj otrzymałem informację o anulowaniu mojego zamówienia przez Sprzedającego. Totalny brak kontaktu ze Sprzedającym - nie odbiera telefonów. W sobotę pytałem Sprzedającego czy byłaby możliwość opóźnienia wysyłki ze względu na mój wyjazd. Sprzedający odpowiedział, że "Szanowny Kliencie, Jest to cena promocyjna z platformy Allegro. Możesz dokonać zakupu dzisiaj, dopóki cena jest aktualna. Faktura VAT lub paragon będą opatrzone dzisiejszą datą. Wysyłka nastąpi natychmiast po dokonaniu płatności.". No i dzisiaj anulował. Na infolinii Allegro dostałem informację, że Sprzedający może anulować sam zamówienie jeżeli nie ma towaru na stanie i zwróci pieniądze... Coś mi się to nie zgadza z regulaminem Allegro... Czy się mylę?
@kaytass Ogólnie to nie ma prawa rozwiązać zawartej z Tobą umowy (chyba, że dobrze to uzasadni ale Ty nadal możesz się z tym nie zgodzić).
Ale jak zwróci Ci pieniądze to Allegro już ma to gdzieś - zwrócił całą kwotę, nie było tematu.
Natomiast jeśli masz z tym jakiś problem to możesz wezwać go do wydania Ci przedmiotu umowy a jak Ci nie wyda to możesz udać się do Sądu - tam dowiecie się kto ma rację.
Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że Allegro ma to gdzieś... Otworzyłem dyskusję na Allegro. Zobaczymy co tam się wydarzy. Sprzedający mnie nie poinformował o żadnych powodach. W sumie w sądach co jakiś czas muszę walczyć o swoje więc nie nowość dla mnie. Tyle, że to trwa...
@kaytass Allegro nie jest stroną umowy i nie ma ani prawa ani możliwości nikogo do niczego zmuszać. Dlatego mają to gdzieś.
I tak szkoda... Mogliby Sprzedającemu zagrozić np. zamknięciem konta...
@kaytass pytanie zasadnicze ile kosztuje mniej więcej ten towar a za ile zakupiłeś?
Zwykle ok. 5500 zł. To by po a promocja Allegro o czym pisał sam Sprzedający.
Jeśli obniżona cena była bardzo zaniżona w stosunku do realnej ceny to jest to tzw błąd cenowy i ma prawo anulować sam zamówienie np 550 zł zamiast 5500zł
Z 5500 na 3800 zł to nie wygląda na pomyłkę...
@kaytass 70%nie wygląda chyba że to allegro mu ścięło cenę do programu super cena w którym nie chciał uczestniczyć a został jakimś cudem podpięty... cóż nie takie cuda się tu zdarzały, napisz do niego zapytanie co jest przyczyną anulowania odpisać musi bo mu polecą statystyki chyba że bot ci odpisze automatem
@kaytass no tak wywalić go, przecież On im zostawia co miesiąc jakieś śmieszne 20 000, 50 000 czy tam 100 000 złotych prowizji 🤣 żadna strata dla allegro.