Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupiłem nagrywarkę dvd, odrazu zapłaciłem, ale okazało się że muszę zrezygnować z zakupu. Sprzedający wyraża zgodę na anulowanie zakupu ale nie mam do wyboru takiej opcji. Co powinniśmy zrobić?
1. sprzedawca musi zmienić status zamówienia na ,,nowe ,,
2. kupujacy może skorzystać z opcji ,, zwróć zakup ,, nie do końca zgodne z prawem , ale na allegro nagminnie używane w takich przypadkach .
Jak kopiłeś nie musisz rezygnować, to sprzedającego problem, niech nie wystawia jak nie ma towaru ale prawda jest że tylko kupujący może anulować zakup, jeżeli to zakup na AL to wystarczy jak mu podasz nr konta i sprzedajacy musi Ci zwrócić środki, jeżeli będą problemy otwórz dyskusję: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
@LEW433 jesli już piszesz to czytaj ze zrozumieniem i pisz na temat
To z mojej winy chcę zrezygnować z zakupu.
Nie daj się wciągać w gierki sprzedających, otwórz dyskusję i tam wszystko się wyjaśni, inaczej możesz nie odzyskać kasy.
Napisałem wiadomość do sprzedawcy z pytaniem czy mogę zrezygnować z zakupu. On zadzwonił do mnie i powiedział że opcja anulacji powinna być, a jeśli nie to mi zwróci kasę. Myślałem że ktoś z allegro mi napisze jak ta sprawa wygląda dla nich.
@dziubi21 Napisz do sprzedawcy niech Ci odda kasę i po sprawie (możesz podać nr konta do zwrotu). Po co takie proste sprawy rozwiązywać za pomocą dyskusji (awantury). Zawsze zdążysz otworzyś dyskusję jak Ci nie zwróci w ciągu kilku dni > po co nerwy na zapas.
@LEW433 A ty znowu zamiast podać proste rozwiązanie to napuszczasz na awanturę bez powodu > tak, tak bez powodu Przecież tą sprawę można rozwiązać prosto i szybko.
Ale czy w takiej sytuacji sprzedający odzyska prowizję?
@dziubi21 jeśli się zgodził to się nie martw wie co robi . Odzyska prowizję , w skrajnym przypadku na potwierdzenie wystarczy mu wiadomość jaką napisałeś
On odzyska, nie martw się o sprzedającego on nie martwi się o ciebie. Zauważ że wszyscy którzy Ci odpisjuą są sprzedawcami i nie wiesz ale nie piszą bo cię lubią, boją się o jakość sprzedaży czyli martwią się o kasę.
Gdy widzę że nie ma z kim rozmawiać pieniądze odzyskuję odpowiednią drogą, ale jeśli koleś do mnie zadzwonił i powiedział że jeśli nie będzie opcji anulowania zakupu to przeleje mi kasę to chcę mu dać szansę.
@dziubi21 gdzie była kupiona ta nagrywarka? Na allegro lokalnie? Jeżeli tak to sprzedający może oddać ci pieniądze tylko poprzez bezpośredni przelew na konto.
Jeżeli na zwykłym allegro zostało kupione to sprzedający może bardzo łatwo oddać ci pieniadze a uczyni to w zakładce zamówienia naciskając przy tym zamówieniu w odpowiednie miejsce 🙂
Pod warunkiem, że nie wypłacił tych pieniędzy wcześniej i ma je na swoim koncie Allegro finanse. Jeżeli wypłacił (standardowo jest chyba ustawione na codzienne wypłaty automatyczne) to pozostaje opcja bezpośredniego przelewu na twoje konto.
@LEW433 bez jaj, "zajeżdżasz" pewnym forumowiczem którego jakiś czas temu chyba odwołano z tego odcinka tz. forum 😉 😂
Dyskusja=spór=kłótnia=awantura
Trzeba mówić po imieniu jak się sprawa ma a nie na okrągło 🙂