Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Tak jak w temacie czy zwracając buty bez podania powodu, czy mam włożyć do pudełka z butami fakturę zakupu, czyli dowód zakupu? Dodam że buty otrzymałem z fakturę w pudełku.
Serdecznie pozdrawiam.
Tak, włóż, ale zrób sobie kopię.
@adah998 Jeżeli kupiłeś na firmę to nie masz prawa do zwrotu konsumenckiego "bez powodu". Jezeli jest to faktura na osobę prywatną to tak, włóż do środka, razem z odstąpieniem od umowy.
Ps na wszelki wypadek zrób sobie jej zdjęcie przed wysłaniem.
Chyba że masz fakturę na mailu to masz kopie na kompie.
No właśnie kupiłem na firmę i przed chwilą zrobiłem zwrotu na allegro bez powodu. Buty po prostu mi nie pasują. Aplikacja przyjęła i dostałem nr do paczkomatu.
adah998 Jeśli jest to faktura na frmę powinieneś zaksięgować . Sprzedający jeśli się zgodził na zwrot musi wystawić do faktury korektę do podpisu i po jej otrzymaniu dokona zwrotu środków . Może potącić z Twojej wpłaty koszt nadania oraz powrotu przesyłki . Nie był to zkup konsumencki .
Jak mam zwrócić gdy kupiłem na firmę?
Tak samo jak przy zwykłym zakupie. Niektórzy sprzedawcy uznają takie zwroty, nie chcą sobie robić problemów, nie chcą ryzykować negatywnym komentarzem.
Dzięki. Mam nadzieję że sprzedawca przyjmie buty. Rozumiem że fakturę mam włożyć do przesyłki? Wcześniej zrobić zdjęcie faktury?
Tak, włóż i wyślij. Wcześniej zrób kopię.
@xyz96 Jakaś podstawa prawna?
Jak mam zwrócić gdy kupiłem na firmę?
A to już ustalaj ze sprzedawcą warunki zwrotu.
Nie ma przepisów prawa, które ci zezwala na odstąpienie od umowy.