anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego chodz sprzedawca zadeklarował kilka sztuk w paczce automatycznie dolicza przesyłkę na każdy

MAMY ROZWIĄZANIE!
enzelo
#8 Zapaleniec#

Dlaczego chociaż sprzedawca zadeklarował kilka sztuk w paczce automatycznie dolicza przesyłkę na każdym przedmiocie

Dodam że sprzedający wysyła przedmiot z Chin 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
Biale_Stokrotki
#12 Orędownik#

sprzedawca ma tak ustawiony cennik, czyli w swoich ustawieniach ma zdeklarowany jeden przedmiot na paczkę. Musi dokonać zmiany w cenniku lub zmienić cennik na inny, inaczej nic się nie da. 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @enzelo. Proszę, podaj numer oferty - sprawdzę jej cennik.  

oznacz moderatorów
enzelo
#8 Zapaleniec#

16386658788

Dodam że na większości przedmiotów (z tych co sprawdzałem ) ma ustawione 5 sztuk w paczce a jest ta sama sytuacja 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@enzelo Tak - maksymalnie 5 szt. w jednej paczce ale jest też napisane, że każda kolejna sztuka to koszt + 56 zł.
Źle ustawiony cennik - najpewniej nieświadomie.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@enzelo, sprzedający ustawił w tym cenniku maksymalnie 5 sztuk w przesyłce. Jeśli jednak w trakcie składania zamówienia połączysz ze sobą oferty, które mają różne cenniki, to koszty dostawy mogą się sumować - w zależności od tego jak sprzedający ustawił swój cennik dostaw. Szczegółowe informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule.  

oznacz moderatorów
enzelo
#8 Zapaleniec#

Tak tylko biorąc 3 przedmiotem z tej samej oferty (czyli cennik ten sam jak czytałem ) nalicza 3 razy przesyłkę 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@enzelo tak jak napisałem wyżej - w paczce może być max 5 szt ale każda kolejna kosztuje 56 zł więc nalicza się prawidłowo zgodnie z ustawieniami tego cennika.

Na 99% sprzedający nieświadomie ma źle ustawiony cennik.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Racja, @komis-bell - sprzedający ustawił w swoim cenniku dodatkowy koszt nadania kolejnej sztuki w przesyłce, nawet jeśli według jego cennika w paczce zmieści się 5 sztuk. cennik.png@enzelo w takiej sytuacji system doliczy dodatkowy koszt, nawet jeśli w koszyku nie przekroczysz maksymalnej liczby sztuk. Taki koszt może być, na przykład, wynikiem dodatkowych opłat za opakowanie większej ilości towaru. 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@enzelo, sprawdzam to jeszcze - niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

W mojej opinii sprzedający myśli, że te 56 zł za kolejną sztukę nalicza się po przekroczeniu 5 szt w jednej paczce - aby tak to działało w miejscu 'kolejna sztuka w paczce' powinna wynosić 0 zł.

komisbell_0-1730381243608.png

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@enzelo za darmo, wszystko ma być za darmo 😉

skąd wiesz jak chiński sprzedawca płaci za wysyłkę

ma na tym tracić?

\

oznacz moderatorów