anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego moge kupowac tylko za pobraniem.nie mam konta w banku.

MAMY ROZWIĄZANIE!
radzik202
#8 Zapaleniec#

czesto kupuje na allegro ale od jakiegos czasu moge kupic tylko za pobraniem.nie mam konta w banku,zawsze placilem przelewem tradycyjnym.po zakupie i wybraniu opcji wysylki np.wplata na konto sprzedajacy wogole nie dostaje takiej informacji,dodam ze po zakupie strona przekierowuje mnie do banku,ale ja konta nie mam.a jak nadusze opcje za pobraniem to sprzedajacy otrzymuje moją wiadomosc.nie wiem o co chodzi wiec licze na pomoc od innych kupujących którzy takiego problemu nie mają.pozdrawiam

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
radzik202
#8 Zapaleniec#

no wlasnie tak robie,kupuje przedmiot,nastepnie wybieram opcje wysylki,szybki przelew i musze po wybraniu wlasnie szybkiego przelewu nadusic potwierdz zakup i w tym czasie przekierowuje mnie do banku a sprzedajacy nie ma zadnej informacji. KRÓLOWA MA

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@radzik202 A wyczyść przeglądarkę, albo poszukaj jeszcze tu co Ci pomoże w zakupie: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/sposoby-zakupow

oznacz moderatorów
radzik202
#8 Zapaleniec#

spróbuje,ale opisze ci ostatni zakup,zakupilem rzecz,robilem wszystko po kolei jak zawsze az przekierowało mnie do banku,wiec postanowilem zadzwonic do pani od ktorej kupilem przedmiot zeby mi potwierdzila zakup,stwierdzila zewidnieje tylko ze kupilem ale nie wybralem przesylki powiedzialem jej ze nie mam konta w banku to mi powiedziala ze mam tylko opcje za pobraniem,no i co ty na to?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Masz tam napisane takie coś jak przelew tradycyjny.

oznacz moderatorów
radzik202
#8 Zapaleniec#

ok. zastosuje sie do twoich odpowiedzi przy nastepnym zakupie jak sie uda to cie poinformuje.jak wyjdzie znowu za pobraniem no to trudno bede musial przeplacac i czekac na kuriera choc nie zawsze to wychodzi. pozdrawiam

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Zawsze łatwiej i prościej płacić przelewem szybkim albo BLIKiem, ale jak nie masz konta w banku!!! Także łatwiej w razie zwrotów itd.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@radzik202 Jeśli nie masz konta w banku, po kliknięciu "szybki przelew" nie zostajesz przekierowany do banku, tylko na listę banków. Jeżeli jednak jesteś przekierowany do banku, to musiałeś przez pomyłkę wcześniej wybrać jakiś bank. W takiej sytuacji przy ramce z nazwą banku kliknij ZMIEŃ. Potem z listy banków wybierasz "płacę przelewem tradycyjnym". Po wybraniu przelewu tradycyjnego także nie jesteś przekierowany do żadnego banku, bo go nie wybrałeś, tylko otrzymujesz dane do przelewu (druczek). Dokładnie na te dane, bez żadnych zmian, robisz przelew na poczcie lub w agencji opłat. Tak to ma działać. Po wybraniu przelewu tradycyjnego sprzedawca otrzymuje informację, że rozpocząłeś płatność.

oznacz moderatorów
radzik202
#8 Zapaleniec#

dziękuje za odpowiedz,zrobie tak jak napisałeś przy nastepnym zakupie.pozdrawiam

oznacz moderatorów