anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie otrzymałem zwrotu uzgodnionej kwoty?

Client:60415500
#7 Wielbiciel#

Sprawa 52149268. Częściowy zwrot za artykuł niezgodny z opisem. Dyskusja została zakończona pomimo braku zwrotu. Allegro twierdzi że sprzedawca dokonał prawidłowo zwrotu. Z informacji które uzyskałem zwrot został dokonany na kartę 5295***8884. Informuję że nie posiadam karty o tym numerze i nigdy nie posiadałem. Zwrot miał być dokonany na rachunek z którego opłaciłem produkt. Za zakupy w Allegro płacę tylko przelewem z rachunku osobistego. Ktoś stwierdził że zwrot został dokonany i uciął temat, pytanie tylko na czyj rachunek dokonano zwrotu. Czy to jednostkowy przypadek czy już proceder.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

TechartGSM
#13 Ambasador#

Sprzedawca klikając w zamówieniu "zwróć wpłatę" nie widzi nawet gdzie wracają pieniądze, a wracają one ZAWSZE na instrument płatniczy z którego dokonany został zakup. Weź pod uwagę że taki zwrot trwa do tygodnia zanim zostanie zaksięgowany.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:60415500 za zamówienie nr a390b7e1-1266-11f0-a128-ed670c80017c zapłaciłeś kartą i zwrot został zlecony na ten sam numer konta, do którego przypisana jest ta karta. 
Nie mogło dojść do pomyłki, ponieważ płatność jest przesyłana automatycznie na ten sam instrument płatniczy, który został użyty podczas płatności, a była to zapisana na koncie karta, właśnie o tym numerze. 
W sprawie nr 52149268 otrzymałeś potwierdzenie tego zwrotu, możesz to zweryfikować z bankiem, z którego usług korzystasz. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:60415500 Zapoznaj się z tym - Zwrot pieniędzy od sprzedającego 

W zależności od rodzaju karty zwrot może potrwać od 3 do 7 dni roboczych ale trzeba też zwrócić uwagę na to:

"W większości banków informację o zwrocie zobaczysz na wyciągu lub w historii transakcji obok daty zakupu zwróconego produktu. W niektórych przypadkach informacji tej nie zobaczysz jednak od razu po zwrocie. Może być ona widoczna dopiero po zakończeniu okresu rozliczeniowego."

oznacz moderatorów